2012. április 29., vasárnap

Best of április






                                      



Az első best of.....az áprilisi....

"tisztességes" blogger révén igyekeztem minden héten bejegyzést írni....így az első összegző bejegyzés is megszülethetett.
Köszönöm Nektek kedves olvasók, hogy meglátogattok, hogy benéztek, és örömmel olvasom, hogy a bejegyzések hasznosíthatóak....
Igyekszem majd ezután is élhető receptekkel jönni. Ez a bejegyzés pedig a hosszú hétvégére egy kis olvasnivaló:) 



                                       






               




























                              
                                     





                                                   




2012. április 27., péntek

Búrkifli


Kicsit kutakodtam a receptes könyveimben mielőtt nekiláttam volna. A töltelék mikéntje foglalkoztatott. Biztos voltam benne, hogy nem egyszerű forrázott dió, hanem tojásfehérjés. 
A minap crissantokat sütöttem. A tészta remek, így lett belőle egy másik próba a búrkifli. Most diós töltelékkel, de mákosan is kiváló.

Elkészítése és a receptje megegyezik a fent említett péksüteményével.
A hosszú hétvégére ideális reggelinek való. előző este elkészítve , a hűtőbe bekészítve kibír egy rövidke éjszakát is:DDD 


Hozzávalók:

Tészta:



52+8  dkg liszt
20 dkg vaj
1 tojás
2 dkg élesztő, egy zacskó sütőpor (nekem a 12 gr-os csomagból elég volt a fele)
kiskanál só
5 dkg cukor
evőkanál citromlé
tej, víz kb 3 dl


Elkészítés:


 A szoba hőmérsékletű vajat 8 dkg liszttel összedolgozzuk, tégla alakúra formázzuk és hűvös helyre tesszük.Én általában beteszem a fagyasztóba, de csak addig amíg annyira dermed meg, hogy az ujjammal még be tudom nyomni.

A maradék lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a sütőport.Beleütjük a tojást, sót, cukrot, citromlevet hozzáadjuk.
Kb. 3 dl víz és tej keverékkel könnyen gyúrható  tésztát dagasztunk karos dagasztóval, kézzel vagy akár a kenyérsütő géppel.  A víz lisztfüggő!!!! nekem most nem kellett az egész mennyiség. csak fokozatosan adagoljuk...a lényeg, ne legyen túl lágy a tészta, inkább rugalmas.

Deszkán lóhere alakúra nyújtjuk, igazgatjuk és a közepére tesszük a vajat.A közepén tulajdonképpen ott kell hagyni egy púpot, arra kell a vaj, a széleit pedig kihuzigálni lóhere alakúra.  Ráhajtjuk négy oldalról a tésztát. Így kapunk egy kis csomagot.Konyharuhába csomagolva a hűtőben pihentetjük fél órán át.
Ezután a tésztát deszkán, vagy munkalapon hosszú keskeny lappá nyújtjuk.
Gondolatban hat részre osztjuk.  Az alsó egy hatodot felhajtjuk. Felülről kéthatod részt lehajtunk, hogy összeérjenek a tészta végei.

Ezután az alsó kisebb részt felhajtjuk, és a felső kimaradó részt ráhajtjuk.Letakarva hűvös helyen egy órán át pihen. Ekkor kivesszük a hűtőből,az összehajtogatott tésztát elforgatjuk magunk előtt 90 fokkal, ismét kinyújtjuk, mégegyszer hajtogatunk,ugyanúgy mint az előbb .Újra egy órát pihen a tészta.Kivesszük a hűtőből a pihentetett tésztát.Én ilyenkor egyszerűen ketté vágom a tésztát, és így dolgozom tovább. Egyszerűbb, és el is férek kényelmesen. A fele tésztát kinyújtjuk, de már nem hajtogatjuk. kb 4-5 mm vastag lapot kapunk. A töltelék felét az egyik oldalra hosszában rákenjük. óvatosan össze hajtjuk, vagy feltekerjük a lapot. 8 egyforma rudat vágunk belőle, majd kissé patkó alakúra hajtjuk. Ezt a másik tésztalappal is megismételjük.

A másik hajtogatási mód, ha egyszerűen 2 x 8 db kis téglalappá vágjuk a kinyújtott lapokat, és mindegyiknek a hosszabbik szélére elosztjuk a tölteléket. Ráhajtjuk a másik hosszabbik oldalt, és így igazítjuk patkó alakúra.










Töltelék:

3 tojás fehérje
20-25 dkg cukor
30 dkg darált dió vagy mák, vagy vegyesen fele-fele arányban
egy citrom reszelt héja
mazsola
fahéj
esetleg mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Majd beleforgatjuk a darált diót/mákot. Ízesítjük egy citrom reszelt héjával, a fahéjjal, mazsolával.








2012. április 25., szerda

Zsenge sóskamártás "lábatlannal"







Tulajdonképpen több szálon futó emlékek fűznek ehhez az egyszerű és nagyon finom ételhez. Egyrészt a gyerekkorom, amikor a kertből frissen rágcsálva imádtuk a sóska vad savanyú ízét, de mártásnak meg nem bírtuk volna enni. Pfujjogattunk is rendesen, hogy:- márpedig ilyen trutyit mi nem eszünk meg...
Ez az érzés közben átalakult emlékké....literszámra enném, frissen zsengén roppanósan leszedve a kertből,vagy a rétről vad  változatát csipegetve.


Tulajdonképpen nem tudom eldönteni, hogy melyiket szeressem jobban. A sóskamártást, vagy a lábatlant........és hogy miért lábatlan? A csuda tudja, de mióta az eszemet tudom mi így hívjuk.....

A lábatlan itt mifelénk a csirkébe töltendő töltelék tepsiben  egészben, vagy kis adagokban olajban kisütött nemes elegye. Vívódásom fő tárgy az ilyenkor szintén zöldülő, a télire otthagyott  petrezselyem tetemes mennyisége a lábatlanban. És persze kerül még bele minden zöld fűszer, ami éppen van a kertben. Zsálya, tárkony, lestyán, évelő csombor(mert azon már ilyenkor vannak zöld levélkék) esetleg zsenge tormalevél.Ezek csak mértékkel, mert a fő szereplő a petrezselyem.





Szóval a recept:

Sóskamártás: 
április elején már volt egy sóskás posztom, az első adagot akkor "arattam" le...a recept és az elkészítés ITT található.



Lábatlan:

Készítünk egy tölteléket, mintha csirkét, vagy combot töltenénk.

Ennek  a receptje is felkerült már egy posztban a Vasárnapi húsleves töltelékkel c. bejegyzésemben.

Hozzávalók:

-tojásonként 1 szelet szikkadt kenyér, vagy 1 db zsemle(ez a mai zsemléknél simán kettőt jelent)
-1 kis fej vörös hagyma
-némi zsiradék kb.1 evőkanál
-1 nagy csokor petrezselyem
- só, bors, piros paprika, ételízesítő

aztán ki, hogy szereti:
- párolt gomba
-csirkemáj
-mindenféle zöld fűszer(nálam most frissen a kertből)
lestyán, kapor, zsálya,zöldhagyma, zsenge tormalevél, évelő csombor





A lábatlanhoz általában 5 tojásról készítem.
A szikkadt kenyér szeleteket vízbe, vagy tejbe áztatom. Jól kinyomkodom, egy nagyobb tálba helyezem. A tojásokat hozzáadom.
A hagymát apróra vágom, olajon vagy zsíron megfonnyasztom, mehet ez is a kenyérhez. Van aki a petrezselymet a hagymával megdinszteli, én csak frissen aprítom a többi zölddel együtt. ha májat, gombát is szeretnénk, azt a hagymával együtt készítjük. Pár percig a hagymával együtt pirítjuk az apróra vágott gombát, csirkemájat.
Fűszerezzük . Ilyenkor nyáron a kertben sok zöld fűszerem van. Mindig teszek bele egy kis kaprot, lestyánt, zsályát, de csak módjával.Az egészet összekeverjük. Kóstoljuk.
Egy sütésálló formát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, belesimítjuk a masszát. Forró sütőben  kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Félidőben egy kevés vízzel meglocsolhatjuk a tetejét, nehogy kiszáradjon.





Jó étvágyat!


Nagyikám! Nem győzlek emlegetni......





2012. április 20., péntek

Tortilla tönkölylisztből


A minap az újságokat lapozgatva kisfiam rátalált egy tortilla receptre.  Gyönyörű, étvágyhozó képekkel. Mondta, szeretné ha ilyet sütnék neki. Persze , hogy sütök, mindenki szereti.Sokféle tortilla receptet próbáltam már, kivéve a hazájából származó eredeti leírás szerintit, mert a hozzávaló liszthez nem tudok hozzájutni. Előfordult már az is, hogy a pita kenyér tésztájából sütöttem kis lepénykéket.

Alexa tortilla lepénykéi alapján készítettem ezeket a lepényeket. A recept szerint tejjel kell dagasztani, és milyen igaz, így legalább tekerhetők lesznek a lapok.

Mindent a recept szerint készítettem, egyedül a lisztet cseréltem le.

Hozzávalók:

50 dkg fehér tönkölyliszt, vagy sima fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3,5 dl forró tej
1 cs. sütőpor 
2 tk. só
2 ek. olívaolaj



Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. 10-15 percig pihentetjük. Deszkára tesszük, elosztjuk 10 -12 darabba és nagyon vékonyra kinyújtjuk. Lehet vastagabbra is,ki hogy szereti. Vaslábosban zsiradék nélkül mindkét oldalát szépen megsütjük. Tálalásig melegen tartjuk. Én most a tányért lefedtem egy műanyag gömbölyű tállal, amit előtt egy kicsit megmikróztam.
Nagyon finom bio, durvára őrölt tönkölylisztem van, és egyáltalán nem érződik a lepényeken a tk. liszt nehézkes íze. Aki szereti bátran tehet bele többet is.

 




A tortillák ezután bármivel tölthetőek. A lényeg a sok-sok zöldség, egy finom grillezett husi , vagy sonka, sajt és valami kence akár tejföl fokhagymával olívaolajjal kikeverve. Ja és a hús szaftjába tunkolt lepény íze sem utolsó:DDD



2012. április 17., kedd

Medvehagymás burgonyafőzelék

                                

A krumplifőzeléket lehet nagyon szeretni, aki szereti, az meg általában a klasszikus  változatot kedveli. Néha azonban jólesik az újítás. A medvehagyma szezonban pedig feltétlen kipróbálandó ez a változat. Nagyon finom selymes ízt ad neki a tejszín, a hagymák pedig gyönyörűséges harmóniában úszkálnak a főzelékben. Nyamm...... ja azt elfelejtettem, hogy röpke 20 perc alatt kész van.                                     





                                  

Hozzávalók: 
1 kiló burgonya
1 fej vöröshagyma
olaj
2 dl tej, só, bors
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
2 ek. keményítő
1 csokor medvehagyma

 Elkészítés:

 A hagymát apróra vágva megdinszteljük az olajon.Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát,majd a tejjel és kipótolva annyi vízzel, amennyi ellepi elkezdjük főzni. Sózzuk,borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Amikor félig megpuhult, akkor hozzáöntjük a tejszínt is.Puhára főzzük, ízesítjük ha szükséges. A keményítőt egy kevés hideg vízben feloldjuk, majd a  főzelékhez adjuk. A csíkokra vágott medvehagymát a főzelékbe keverjük,összeforraljuk. 

Ezután, ha van türelmünk kivárjuk míg ehetővé hűl,és szépen bekanalazzuk:DDD

Bónuszként bármilyen feltétet adhatunk hozzá, én most és senki ne vessen meg érte, de rántott gombával ettem. Jelentem isteni volt.....







                          


Forrás: Nők lapja Konyha

2012. április 11., szerda

Szedres cobbler




 Még a húsvéti készületek idején sütöttem. Alapdesszert ez nálunk. Csak úgy egyszerűen kanállal a sütőedényből. Én melegen szeretem a legjobban, de állítják sokan, hogy kihűlve sem rossz. nyáron rétegeztem már pohárba is fagyival.
Igazi nyári csemege, talán azért mert hideg fagylalttal a legfinomabb. De mi minden évszakban  nagyon szerettük.Éppen azért mert a meleg szirupos gyümölcs és a ropogós tetejű ,alul pedig pihe-puha tészta tökéletes szívmelengető elegyet alkot. Általában bogyós gyümölccsel készítem. Azért mert ez terem meg itthon, ebből van sok a fagyasztóban.Másrészt meg igazán lédús és zamatos.


Hozzávalók:

Gyümölcsös részhez:
60 dkg bármilyen gyümölcs darabolva
4 ek cukor
1 vaníliás cukor
2 ek liszt vagy étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor

Tésztás részhez:
25 dkg liszt
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
10 dkg vaj
1 tojás
1,5 dl joghurt vagy tejszín
pici só


+cukor a tetejére
+fah
éj a tetejére ízlés szerint(el is maradhat)

Egy pite sütőt vagy jénait kivajazunk. Beleszórjuk a még fagyos gyümölcsöt.(nekem most fagyasztott piros és fekete ribizli , szeder, málna volt, de bármilyen gyümölcs lehet , ami éppen van otthon) Természetesen friss gyümölccsel is készülhet.
Megszórjuk a cukrok+liszt keverékével. 





A tésztához a száraz részeket összekeverjük (liszt+sütőpor+cukor+só), a tojást elkeverjük a joghurttal vagy a tejszínnel. A vajat a lisztes keverékbe morzsoljuk, eldolgozzuk, hozzá öntjük a tojásos keveréket, összedolgozzuk. Lágy ragacsos masszát kapunk, de ez nem baj. Lisztes kézzel kis gömböcöket formálunk és rádobáljuk a gyümölcsre. Nem baj ,ha nem teríti be teljesen, mert sülés közben összenőnek. A tetejét megszórjuk cukorral( a barna cukor még jobb) fahéjjal, mehet a 160 fokos sütőbe 20-25 percre. Akkor jó , ha a gyümölcs sziruposan rotyog, a teteje, pedig ropogós barnára sült:D














2012. április 6., péntek

Fonott foszlós kalács


Kalácsok húsvétra....szeretném mindenkinek ajánlani nagymamám kalácsreceptjét.
Tradicionálisan mi ebből a receptből sütünk mindig minden kalácsot. A forma változik, de a recept mindig ugyanaz....

Recept:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
6 dkg olvasztott vaj
6 dkg cukor
2 kisebb tojás, de 1db nagyobb is tökéletes
1 kk só
1 tojás sárgája (fehérje mehet a fagyasztóba , jó lesz a krémesbe:D)
1 ek víz
tetejére szezámmag, mandula szeletek, mák....


a liszt minőségétől, a tojás nagyságától függ a folyadék mennyisége is .Elképzelhető, hogy dagasztás közben kis mennyiségű lisztet kell még hozzá tenni.

Elkészítés :
A lisztet tálba szitáljuk , közepébe mélyedést nyomunk és abba morzsoljuk az élesztőt.Hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük úgy, hogy az élesztő elkeveredjen a tejben, közben egy kis lisztet is keverünk hozzá. Ezután vékony lisztréteget szórunk rá és és letakarva, meleg helyen kb.15 percig kelesztjük, amíg repedések nem mutatkoznak rajta. A vajat a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, az alaptésztához adjuk és jól kidagasztjuk. Cipóvá formáljuk, letakart tálban langyos helyen duplájára kelesztjük. Még lyukacsosabb lesz, ha még egyszer gyorsan átdagasztjuk, és ismét letakarva 15-30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket hengerré formáljuk. A három hengert összefonjuk. legjobb a közepéről kezdeni, majd a tésztát megfordítani, és  a másik végét is megfonni.
Sütőlemezre tesszük. A sütőt előmelegítjük, majd a kalácsot a vízzel elkevert tojás sárgájával lekenjük. Megszórhatjuk szezám maggal, mandulával, mákkal.
kb.200 fokon 30-35 percig sütjük.
Bátrabbak próbálkozhatnak a 6-os fonással is. A fenti képen látható kalács így készült. 
Az alapreceptből készíthetünk 3 kisebb kalácsot is. Ilyenkor a megkelt tésztát 3 részre osztjuk, majd még harmadoljuk , a folytatás a fenti leírással megegyezik.

Kellemes sütögetést kívánok mindenkinek!






2012. április 5., csütörtök

Sóskamártás polentavirággal






Ez a bejegyzés még tavaly született a Kemencetűzön, de akár ma is írhattam volna....hisz zöld csütörtök van.

Az  ilyen pikk-pakk ételeket szeretem én hétköznap. De tényleg. Kb. egy óra alatt kész van úgy, hogy a sóska learatását is beleszámoljuk.
Már két hete szemezgettem a sóskámmal. Olyan szépen növekedett, és tegnap egy hatalmas zuhé megsegítette. Szép fényes , erőteljes zöld leveleket növesztett a lelkem, úgyhogy nem vártam tovább.
A polenta virág receptjét még tavaly találtam Duendénél és azóta már többször elkészítettem. Nagyon finom a kukorica és a sóska párosa.Így húsvét előtt igazán kiváló böjtös étel is lehet.
A sóskamártás a család kedvence. Ahány ház, annyi sóskamártás.:):)
Nálunk a sűrűbb verzió a favorit, tulajdonképpen a feltét már csak extra ráadás. Aztán készítem még főtt krumplival és főtt hússal, meg sült hússal is. És amit a legtöbbször csinálok mellé, az a lábatlan. Sütőben , vagy serpenyőben sütött töltelék(erről majd később).







Elkészítés:


Nem írok mennyiségeket, mert annyit készítek, amennyi a kertben van éppen.
A sóskát leszedem, jó alaposan megmosom és "rusztikus" nagyobb darabokra metélem. Pici olajat felhevítek, rádobom a sóskát. Megfonnyasztom, közben sózom. Amikor összeesett meghintem egy kis liszttel és annyi tejjel öntöm fel amilyen sűrűségű mártást vagy levest szeretnék. Felforralom, ízesítem cukorral és kész. Régen tojással készítettem, de mostanában csak így egyszerűen. A mezei, vagy vadsóska ÖSSZEHASONLÍTHATATLANUL finomabb,mint kerti testvérkéje, de ehhez hozzájutni hétköznap, munka után szupermeni képességeket vél feltételezni.
Úgyhogy maradunk a kerti verziónál és hétvégén túraszerű séta közepette elmegyünk sóskázni.:):)








2012. április 3., kedd

Magvas,pelyhes kenyérkék

 

Nem terveztem kimondottan "kenyeresblognak" magamat, de ez van. Minden mennyiségben kenyér és társai... 
Ezek e kenyérkék az új kedvencemmel készültek. 5 féle gabona: zab,hajdina,búza,árpa,rozs pehellyé őrölve, némi tökmagliszt kíséretében, amit egy kedves munkatársamtól kaptam.
A családban mindenki szereti az itthon sült kenyeret, de nem mindenki szereti a nagyobb darabos magokat. Én spec imádom, ha itthon lehetne csak magokból kenyeret sütni, akkor azt tenném. A pehely nagyon jó találmány. 
A recept a jól bevált rozsos bucik receptje jól felturbózva.

Recept:

50dkg BL 80-as liszt
10 dkg világos rozsliszt
3,2 dl víz (vegyesen tejjel, ki , hogy szereti)
1 kk cukor
2,2 dkg élesztő
2 tk só
2 ek olaj
1 kh aszkorbinsav
5 ek pehelykeverék:  zab,hajdina,búza,árpa,rozs
3 ek magkeverék:lenmag, szezámmag, napraforgómag de bármilyen más maggal is készülhet
2 ek tökmagliszt , vagy lenmagliszt NAGYON FINOM!



Elkészítés:

Az élesztőt 2 dl folyadékkal, 20 dkg liszttel és a cukorral( a kimért 60 dkg mennyiségű lisztből )jó alaposan elkeverjük. És meleg helyen felfuttatjuk. Én mostanában az ablakpárkányra teszem, olyan szépen rásüt a nap.De bedughatjuk a mikróba is, amiben előzőleg 3 percig melegítettünk egy pohár vizet, vagy forró vizes nedves törlővel is letakarhatjuk. 
Ezt a fázist várjuk ki türelmesen, mert akkor lesz csak szép laza bélezetű kenyerünk, ha a massza felfut, visszaesik és bugyborékos lesz.
  Ez fél-egy óra hossza is lehet, a melegtől függően. Amikor szép bugyborékos, és magasra feljön akkor dagasztógépbe, vagy a kenyérsütő üstjébe öntjük és a többi hozzávalóval szép, rugalmas tésztát dagasztunk. A dagasztás befejezése előtt pár perccel beledagasztjuk a pelyheket, magokat. Újra letakarjuk, meleg helyre tesszük, duplájára kelesztjük. A tésztát ezután 3 egyenlő részre osztjuk, lapos kis téglalapokká nyomkodjuk és feltekerjük, kis bucikákra igazgatjuk.
Ezután tesire rakjuk, szépen egymás mellé. Én a nagy 8 literes jénaiban , fedetten sütöm, de akinek szuper sütője van, az gőzös sütőben is sütheti, de a sütőzacskó is remek megoldás.
Az utolsó kelesztés befejezése előtt a sütőt előmelegítjük. A megkelt tésztákat bevizezzük és jó alaposan megszórjuk a magokkal. 45-50 perc alatt szép ropogósra mosolygósan pirosra sütjük. 30-40 dkg-os kis kenyérkék lesznek.



 









2012. április 1., vasárnap

Mézes "francia" krémes

 
Nagy kedvenc a krémes. Mindenki szereti. Lágy könnyű habkrém, "éppenhogycsak" édes tejszín és mennyei karamell tetején.
Jó párszor sütöttem már krémest. Franciát, simát. A francia krémesnek rajtam kívül senki nem eszi a tetejét, mit mondjak én jóllakok a tetőkkel és a tepsi végére szó szerint émelygek:)))).
A sima krémesről meg hiányolják a habot:) 
Tavaly már megsütöttem ezt a süteményt. Nagyon ízlett mindenkinek.
A tészta receptje a  Katakonyha blogról származik , a krémes krémjét Gondaanyutól kölcsönöztem.
Nagyon finom és tényleg remegős a krém. És ami a lényeg, hihetetlenül könnyen szeletelhető. A mézes tészta nagyon jól megpuhul másnapra, a krém jól megszilárdul. Abszolút siker minden téren.



Recept és elkészítés:
Tészta:
10 dkg cukor
5 dkg vaj
1 ek méz
Ezeket összemelegítjük

30 dkg liszt
1 tojás
1 tojás sárgája
1 kk szódabikarbóna

A mézes keveréket ha kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval.Tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 1 órát. Ezután két lapot nyújtunk olyan méretűre, amilyen tepsiben vagy formában összerakjuk majd a sütinket. 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat.

Krém

4 zacskó vaníliás pudingpor
8 tojásfehérje
1 liter víz
30 dkg cukor
vaníliakivonat

fél liter tejszín

A pudigokból a vízzel és 10 dkg cukorral krémet főzünk. Amíg fő a tojásfehérjéket felverjük 20dkg cukorral és a felfőzött pudingos krémmel összekeverjük, kicsit még a gázon hagyjuk tartalék lángon, amíg alaposan összekeverjük, vigyázva nehogy összetörjön. A mézes lapot belehelyezzük a tepsibe , rákenjük a meleg krémet és hűtőbe tesszük. Amíg hűl felverünk fél liter tejszínt és a kihűlt krémre kenjük. Befedjük a másik lappal és csokimázzal vonjuk be.

Csokimáz:
3 ek keserű kakaópor
3 ek cukor
3 ek víz(nekem kellett még egy kevés hozzá)
ezeket összefőzzük éskb. 8dkg vajjal fényesre keverjük.

És íme a bizonyíték, hogy egyszerű vizes késsel milyen szép szeletet lehet vágni belőle. Ez volt a legnagyobb tepsim, rendkívül kiadós finom sütemény.




A képek  tavaly készültek. A kisfiam szedte ezt a gyönyörű százszorszép csokrot.