2013. június 28., péntek

Gyümölcs jégkrém





Készítsetek finom és egészséges gyümölcsös jégkrémet csupán gyümölcs és víz hozzáadásával
Nem kell hozzá más, mint friss gyümölcs, némi édesítőszer, egy kis víz, meg egy forma , amibe beletöltheted.

A gyümölcsöt nyomkodjuk össze, vagy botmixerrel pürésítsük. Ha magvas akkor egyszerűen szűrőkanálon nyomkodjuk át, így kapunk egy jó sűrű gyümölcspürét. Már így is nagyon finom, de a lével megegyező mennyiségű vízzel felhígítva, egy kicsit édesítve mézzel vagy cukorral már igazi nyári frissítő.
Alaposan keverjük össze a gyümölcspürét a vízzel, édesítsük kedvünkre, esetleg tehetünk hozzá citrom, lime levet ,majd töltsük formákba. Fagyasszuk egy-két órát, majd helyezzük el a pálcikákat, vagy egyszerűen használjunk műanyag kiskanalat. Tökéletesen megteszi az is. Másnapra remek gyümölcsös jégnyalókánk lesz :D

Nekem most éppen málnából készült .



2013. június 17., hétfő

Csokis meggyes muffin





Hozzávalók:
25 dkg meggy magozva
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
fél kiskanál szódabikarbóna
3 evőkanál keserű kakaópor
4 evőkanál csokicsepp vagy csokidara
2 tojás
12 dkg kristálycukor
12 vaj
2,2 dl natúr joghurt

a tetejére : 2 dl tejszín
csokidara , vagy csokicsepp a díszítésre





Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával,a kakaóporral és a csokicseppekkel vagy tortadarával összeforgatjuk.A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, majd a lágy vajat,és a joghurtot is hozzáadjuk. A lisztes keveréket hozzáadjuk, végül a meggyet is beleforgatjuk. Muffin papírokba kanalazzuk 170 fokon 18-20 percig sütjük. Ha kihűlt a felvert tejszínnel és csokidarabokkal díszítjük.