2015. november 30., hétfő

Sütőtöksmoothie

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában

Hozzávalók 2 pohárhoz:

2,5 dl sült sütőtökpüré
2,5 dl víz
1/2 teáskanál friss reszelt gyömbér
2 evőkanál tökmag
1 evőkanál lenmag
1 teáskanál virágpor (elhagyható)
1 teáskanál kókuszolaj
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1 evőkanál méz

Az össze hozzávalót  turmixgépbe rakjuk. Nagy sebességen alaposan összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, a tetejüket megszórjuk len-és tökmaggal.
Rendkívül tápláló, egészséges reggeli ital.

2015. november 28., szombat

Sütőtökös-kókusztejes zöldségkrémleves

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában

Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen
4 dl kókusztejszín
2,4 dl víz
1 friss rozmaringág
1 ujjnyi friss gyömbér hámozva, reszelve
2 evőkanál almaecet
frissen őrölt bors

a tálaláshoz:
pirított tökmag
őrölt bors
csili
kókusztejszín



 A sütőtököt felszeleteljük, a magokat eltávolítjuk. A sárgarépát, a gyökeret félbevágjuk, a sütőtökkel együtt tepsire tesszük, sütőben megsütjük.
A sült zöldségeket, valamint a tök kikapart húsát turmixgépben, a többi hozzávalóval sűrűre, krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, felforralt, lehűtött vízzel hígítjuk.
Levesestányérokba öntjük, a tetejét meglocsoljuk még egy kis kókusztejszínnel.Díszíthetjük pirított tökmaggal, őrölt borssal, csilivel.