2016. április 6., szerda

Kókuszos "gabona" reggeli

A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában

Viszonylag könnyen elkészíthető gyors reggeliző "gabona". Gyümölccsel, mondjuk egy jó adag fagyasztott szederrel meg főleg szuperegészséges :)
Hozzávalók 2 dl-es csészével mérve
1 csésze kókuszreszelék
1/2 csésze napraforgómag
1 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál himalájai
3 evőkanál méz
1 tojás
1/2 evőkanál olvasztott kókuszzsír

A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. A kókuszreszeléket a napraforgómaggal késes robotgépben 1/2 percig őröljük. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a mézet és a tojást, további 2 percig kevertetjük.
A masszát szilikonos sütőpapírra kanalazzuk, és egy másik papírral befedjük. Sodrófával 2-3 mm vastagra nyújtjuk. A sütőpapírral együtt tepsire tesszük, a tetejéről lehúzzuk a papírt, és vizes késsel kis négyzetekre vágjuk. 10-15 perc alatt készre sütjük. Közben figyeljük, és ha a széle gyorsabban barnulna, akkor mérsékeljük a hőfokot. Akkor jó, ha tapintásra keménynek érezzük. Sütés után 10-15 percet pihentetjük. Fogyaszthatjuk gyümölccsel, tejjel keverve reggelire, uzsonnára.