2016. szeptember 23., péntek

Zöldségleves pirított húsgombóccal

A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban is

  • Gazdag zöldségleves, ami már nem is zöldségleves kategória. Annál sokkal több.A rövid főzési idő miatt a zöldségek roppanósak maradnak, az apró húsgombócok pedig megfőnek. A sült húsgombóc íze kellemes ízt ad a levesnek.

  • Hozzávalók 4 személyre
  • 10 dkg spagetti
  • 20 dkg leveszöldség (zeller, zöldborsó, sárgarépa, cékla)
  • 1 l víz
  • 30 dkg darált marhahús
  • őrölt bors
  • őrölt koriander
  • őrölt római kömény
  • friss petrezselyemzöld
  • a sütéshez:
  • olívaolaj

A spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és félretesszük. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kis gombócokat formázunk belőle, majd 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A zöldségeket tetszőleges formára vágjuk, majd a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a gombócokat, és 20 percig főzzük. Ez idő alatt a zöldségek roppanósak maradnak, a hús pedig kellően megpuhul. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk a levest, majd a spagettivel tálaljuk.