Habos citromos, avagy a (kinder paradiso)

 

Ez az első sütis recept a blogon!!! Fogadjátok szeretettel...Azért a kenyérsütés mellett akad idő a finom sütikre is főleg, ha ez a kisfiam egyik kedvence...
A recept Sütis néni sütödéjéből való. Mindent ugyanúgy készítettem, mint a recept ír, de azért bemásolom ide is.
 Nagyon finom és egyszerűen nagyszerű, légies, habkönnyű süti. A citromtól üde és friss lesz, arról már nem is beszélve, hogy tényleg hasonlít bolti tesójához:DDD

Hozzávalók:

-4 tojás
-100 gr liszt
-100 gr étkezési keményítő
-150 gr cukor
-fél reszelt citromhéj
-1 csipet só
-100 gr vaj
-1/2 csomag sütőpor

A tojások sárgájával habosra keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot, végül belekeverem a tojások keményre vert habját
Kivajazott, liszttel megszórt, kb. 25x35-ös  tepsibe 165 °C-os sütőben 25-30 percig sütöm.

Krém:

-250 ml tej
-200 ml tejszín
-100 gr cukor
-1 cs. vaníliás cukor
-1 csipet só
-60 gr porcukor
-30 gr liszt
-fél reszelt citromhéj
-2 ek citromlé
-1 cs. zselatinfix, vagy 2 kávéskanál zselatin kevés langyos vízben feloldva

A tejet a liszttel és a cukorral összekeverem. Állandó keverés mellett kemény krémet főzök belőle. Folpackkal letakarom és hagyom kihűlni. Miután kihűlt, a többi hozzávalót is belekeverem.
A tejszínt kemény habbá verem a zselatinnal majd összekeverem a kihűlt lisztes krémmel.
A kihűlt tésztát ketté vágjuk és megtöltjük. Ha a krém megdermed porcukorral megszórva tálaljuk.











Megjegyzések

  1. Babett, a tésztát mekkora tepsibe sütötted? (írtam hosszabban is, csak elszállt)
    Fagyi

    VálaszTörlés
  2. Fogalmam sincs milyen a bolti kinder paradiso, de ez istenien néz ki:) Ki fogom próbálni mindenképpen.

    VálaszTörlés
  3. Légiesen könnyednek látszik, és a citromos krémtől biztosan üdítően finom is! :) Úgy látom, nem csak a kenyerek terén vagy profi! :) Nagyon guszta lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, a sütizés nem megy annyira, de köszönöm, aranyos vagy:)

      Törlés
  4. Nekem ízlett régen a kinder paradiso,de ezer éve nem vettem.Úgyhogy köszi a receptet,én biztosan meg fogom sütni.

    VálaszTörlés
  5. Babettkam isteni lehet a tesztat egybe sutod vagy ket vekony lap

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik ez a recept, igazán könnyed, légies sütemény lesz belőle.

    VálaszTörlés
  7. Szia! A tejszínről szeretnék kérdezni, hogy normál tejszín, vagy növényi tejszín kell bele?
    Én az eredeti normál tejszínt kedvelem inkább.
    Köszönöm: Zsanett

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések