Meleg burgonyasaláta cukkinivel, rucolával







Cukkini, rucola, paradicsom, újkrumpli ,feta és szezámmag:DDD



Ez a saláta egyszerűen nagyszerű.Egytálételnek is kiváló. Péntekre, húsmentes fogásnak is ....Nyáron,ha a kertben már roskadozik a cukkini a bokrokon , akkor tutira elkészítem, tavaly pedig igazán remekül sikerült a rucolám is.Ezt a meglévő hozzávalókból és a töménytelen mennyiségű cukkini felhasználásának kevésbé sablonos variációjaként szoktam  készíteni. Na ezt jól megfogalmaztam. :)))Azért értitek ugye? 

A zöldségesek már ontják az újkrumplit,a cukkinit, a rucolát, de bármilyen más zöldséggel is kiváló meleg saláta egytál készíthető...







Hozzávalók:

apró burgonya héjastól, vagy régi héj nélkül:D
cukkini
hagyma
paradicsom (és még bármilyen zöldség)
pár szál rucola (lehet más fajta saláta is a rucola nagyon megosztó:))))
olíva olaj, mustár, balzsamecet,só,bors,esetleg méz,szezámmag
friss kakukkfű
feta

Elkészítés:
Apróra szeleteljük a burgonyát héjastól, a cukkínit, karikára a hagymát. Először száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Félretesszük. Ebbe a serpenyőbe olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a burgonyát, a cukkínit, és a hagymát. Csak ha minden megsült utána sózzuk borsozzuk.Egy tálba halmozzuk. Rászórjuk a rucolát, a darabokra vágott paradicsomot,és összeforgatjuk a szezámmaggal. Közben 1 kanál olívából , fél kanál mustárból, 1 kanál balzsam ecetből, és egy kevés mézből elkészítjük az öntetet meglocsoljuk vele a salátánkat. A legvégén rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk friss kakukkfűvel.


 A napokban beszélgettünk a párommal, hogy mennyire szerettük amikor az édesanyja a frissen szedett vad sóskából mártást készített. A friss szegfűgombából készült gombaétel pedig verhetetlen bármilyen hússal szemben.
 Drága édesapám nagyon szeretett főzni, különösen azokat az ízkombinációkat kedvelte, amit egy tinédzser , tinédzserkorában ugyebár utál... sok éve már, hogy nem él köztünk, de mit nem adnék most egy egy főztjéért....

Utólag is boldog névnapot kívánok APA.....ezt te is szeretnéd.....






Megjegyzések

  1. Mindegyik hozzávalót szeretem, így együtt mennyei lehet! Nagyon-nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. ide vele! yummy for the tummy :D

    VálaszTörlés
  3. Isteni, kell ennél jobb?Nem!:) Megható, ahogy Apukádat megemlíted. Sajnálom, hogy már nincs köztetek:(

    VálaszTörlés
  4. A saláta remek!Szerintem mirelit cukkinivel is el lehetne készíteni.
    Magamon is azt tapasztalom,amit te is: ahogy múlnak az évek, sokminden átértékelődik az életünkben. Főleg azokkal kapcsolatban, akik már nincsenek velünk.

    VálaszTörlés
  5. Ebben sok a zöldség, és mégis szeretem az összeset! Nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés
  6. Baromi jól néz ki, imádom! :))

    VálaszTörlés
  7. Nekem is tetszene, egy jó nagy adaggal kérnék!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések