Mangoldos sajtos leveles táska
Az éven először ültettem mangoldot. Nem is sokat, csak pár palántát, mert ez a növény igazán helyigényes, és az én kertem abban szűkölködik. Akinek módja van a nagyobb mennyiségű ültetésre, csak ajánlani tudom. A levele és a szára egyaránt ehető. A szárával a spárgát kiválóan helyettesíthetjük. A levele pedig mindenféle finomságra használható. Spenótot helyettesíteni, magában megpárolva egy kis fokhagymával, leveles tészta betétéjeként , húsokhoz , tésztákhoz, sajtos pitékhez....
Nem beszélve róla, hogy olyan szép.....
Hozzávalók:
1 csomag vajas leveles tészta
20 dkg sajt
két nagy köteg mangold
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só , bors
1 tojás
Elkészítés:
A mangoldot megtisztítjuk. Szárát levágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, rádobjuk az olajra. Pár másodpercig pirítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg. A megtisztított, megmosott mangoldleveleket rátesszük. Pár perc alatt forgatva megpároljuk. Ha valaki nem szereti a nagyobb darabokat, akkor előtte nagyobb csíkokra lehet vágni.Sózzuk, borsozzuk. lehűtjük. A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.A készen vásárolt leveles tésztát kinyújtjuk és 8 négyzetre osztjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a mangoldot, a sajtot. Kis batyukat készítünk. Tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
A bazsalikom mögött az egyik tő mangold |
Nagyon guszta, és csodás a bazsalikomod is!
VálaszTörlésKöszi:)
TörlésÉn is pár éve ültetem, évelő, jó pár évig elvan. És nagyon finom. Ez a képe pedig igazán guszta.:)
VálaszTörlésNem fagy ki a töve télen?
Törléshűűűű, de guszta! :)
VálaszTörlésJajj, kínoztok engem, mindenki bekapcsolja a sütőt, csak én nem ... :)
Én mazohista vagyok:D
TörlésEz fantörpikus!!!! :DD
VálaszTörlésA kert is....úgy látom terem ott mindenféle finomság...:))
Annyira guszta....imádom ezeket a kajákat!!
Kösz Törpilla:D
TörlésMég soha nem ettem mangoldot, de nagyon jól hangzik sajttal a tésztában! :)
VálaszTörlésNagyon finom, olyan mint a spenót:)
TörlésKedvencem a mángold! Úgy hogy kérnék szépen a táskákból párat :)
VálaszTörlésIgenis!
TörlésNagyon gusztusos, gyönyörú a bazsalikom is:)
VálaszTörlésErika! kedves vagy!
TörlésAnnyira finom és szép dolgokat alkotsz, Babette!
VálaszTörlésHa van kedved, játékra invitállak! :)
http://azurelefant.blogspot.hu/2012/07/kerdezz-felelek-jatek.html
Megyek!
TörlésTe vagy az én emberem"...azon rágódok egy pár napja, hogy milyen újdonság készülhetne a mángoldunkból és íme!!! Ha haza jövök Zalából ez lesz az első, hogy kipróbáljam! Hátha a gyerekek torkán is lemegy ez a finomság...!
VálaszTörlésJó volt újra látni a blogod! Minden szépet neked Babette!
Pusz
Épp kérdezni akartam, hogy merre jártál mostanában....kerestem az inspiráló ötleteket a blogodon:)
TörlésJaj Babette egy kis szabadságot adtam magamnak! Eltűnök egy kis feltöltődésre..., de egyébként a rengeteg tennivaló kifárasztott és nem volt erőm éjszaka blogozni. Az ötletek ezerrel vannak mindenfelé úgyis, gondoltam úgysem engem fognak hiányolni"
TörlésNagyon finom lehet!Ki fogom próbálni. Nekem 2 sor van belőle a kertben. Már a fagyasztóba is került. Rántottát csináltam a szárából és friss salit a leveléből :)Én már több éven ültettem, de nekem még sosem volt évelő. A zacsin sincs feltüntetve.
VálaszTörlésÉn anyukámtól kaptam a palántát, 1. évesek, majd meglátom jövőre mit csinál. A levelek szárából próbáld ki a krémlevest, olyan , mint a spárga.
Törlés