Sült almapürés madeleine
A hosszú kirándulós napok során nemcsak gombát , de zamatos, igazán finom vadalmát is szedtünk. Jutott bőven a kosárba, meg a sütibe is :)
Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 mk. sütőpor
10 dkg simaliszt
3 dkg zabliszt
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
Az almapüréhez:
3 közepes alma
1 teáskanál vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
csipetnyi fahéj, karámom
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Először az almapürét készítjük el. Az almákat negyedekbe vágjuk, magházukat eltávolítjuk. Tepsibe rakjuk. Megszórjuk a cukrok keverékével, meghintjük a fűszerekkel, végül a vajat is rámorzsoljuk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen botmixerrel pürésítjük.
Amíg a püré hűl elkészítjük a tésztát.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet és az olvasztott vajat. Végül beleforgatjuk a kihűlt almapürét is. Ez a mennyiség 3 nagyobb evőkanálnyi.
A formánkat kikenjük olvasztott vajjal, kilisztezzük, majd megtöltjük kb. a háromnegyedéig. Előmelegített sütőben 180-190 fokon sütjük, amíg a sütemény szélei szépen nem kezdenek el barnulni.
Nekem nincs igaz madeleine sütőm, de van sok kis apró formám, így ebben sütöttem meg.
Extraként olvasztott csokiba mártottuk, úgy is nagyon finom :)
Káprázatos... Így, ahogy van, az egész poszt...
VálaszTörlésViki! :) Köszönöm :)
TörlésKedves Babett! Most keveredtem hozzád a face-ről!
VálaszTörlésCsodásak a fotóid, a hangulatok...
Jövök máskor is! :D
Üdvözöllek kedves Kinga! Örülök, hogy tetszenek a fotóim! Gyere máskor is :)
VálaszTörlésNagyon super! <3
VálaszTörlésHa újra felszabadul a konyha, akkor tuti ki fogom próbálni! Alma van bőven. :)
VálaszTörlés