Sütőtökös-kelbimbós tésztasaláta dióval, barna vajmártásban
A recept megjelent a Kifőztük októberi számában |
Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg sütőtök
15-20 kisebb kelbimbó
1/2 fej lila hagyma
1 evőkanál olívaolaj
só
őrölt bors
10 dkg Molnár tészta – orsó
5 dkg dió
6 evőkanál vaj
10 dkg morzsolt feta sajt
A sütőt előmelegítjük. A megpucolt sütőtököt felkockázzuk, a kelbimbót félbevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Forró sütőben megsütjük. Közben kifőzzük és leszűrjük a tésztát. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük. A vajat serpenyőben, közepes lángon pirítjuk egészen addig, amíg barna színű nem lesz, vigyázzunk, ne égjen meg. Félretesszük.
A tésztát elkeverjük a vajjal, majd a sült zöldségeket és a hagymát is beleforgatjuk. Morzsolt fetával és pirított dióval tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése