Magazin ajánló

               Amikor kezembe veszek egy újságot, legyen az gasztronómiai vagy más témájú, rögtön a fotókat nézem meg. Vizuális beállítottságom mellett amatőr fotósként is szemlélem. 

                 A Stahl magazin májusi különszáma az Ínyenc ízek könnyedén szemnek tetsző. Izgalmas receptek,, praktikák, ötletek  mellett klassz fotók. Ha röviden akarnám összefoglalni ennyi elég is lenne. Már a címlap remek fogást ígér, nem mindennapi körettel. Magyaros konyhát vezető háziasszonyok is kedvet kaphatnak hozzá, hisz a lencse itt teljesen új  szerepet kap. Köretként viszi a hátán a lazacszeleteket.




                  A köszöntőt mindig szívesen olvasom. A rövid összefoglaló mellett Wichmann Anna mindig egy kedves történettel , hasznos ötletekkel kedveskedik. Szívem szerint a Tudásmorzsák rovatot mindig kivágnám és lefűzném valami gyűjtőmappába. Igaz, eddig is tisztában voltam vele, hogy a sárgarépa főve kevésbé vitamindús, mint nyersen, hogy az eperben rengeteg C-vitamin van,  de mindig jól jön ha erre emlékeztetnek. A magazin aktuális receptjeihez igazodva fűszerkeverékek receptjét is megtaláljuk, valamit pro-kontra eldönthetjük, hogy akarunk -e gyümölcscentrifugát vagy nem. Lírai vonalon is kedveskedik nekünk az újság egy -egy idézettel. 
             Az aktuális , szezonális gyümölcsök, hozzávalók főszerepet kapnak , kiegészítve remek hozzávalókkal. Praktikus tanácsokat kapunk a málna fagyasztásáról , tárolásáról, felhasználásáról. A csokoládés málnapite pl. olyan gyönyörűséges, hogy rögtön kedvet kap az ember az elkészítésére. A nagyadag, a másnap is felhasználható ételek mellett a rizottókészítés  rejtelmeit is elsajátíthatjuk. A karcsúsító olasz fogások remek recepteket rejtenek, Egy-egy klasszikus, újszerű, könnyed receptbe bújtatva. Az eper és a bogyós gyümölcsök felhasználására a könnyed kora nyári desszertek egyszerű, könnyen elkészíthető recepteket kínálnak. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések