Sajtkrémes rúd


Régi új receptek projekt 1.


Ugye Ti is találkoztatok már a különböző frissen sült péksüteményeket árusító "fornettis egységekkel".?Van már az mindenhol. De legfőképpen az iskola mellett.:) Már hajnalban megsülnek a finomabbnál finomabb sütikék, hogy amikor csemetéink iskolába menet megéheznek biztosan ne felejtsék el útba ejteni a boltot. Ez nálunk már szinte szertartássá vált. Reggel ébresztő (nehezen), valami reggeliféle itthon és a "Mit csomagoljak tízóraira"? kérdésre általában az a válasz: " Majd veszek fornettit." Bevallom nekem is ízlik a kínálat, de az árak már kevésbé.
Sok péksüteményt próbáltam már itthon "lemásolni", de valljuk be őszintén és tegyük a szívünkre a kezünket: Az nem olyan. Ezt mondja a gyerek is. De ezt a mai próbálkozást máskor is megismétlem. Már csak azért is, mert ez bolti vajas tésztából készült, de szeretnék saját tésztát készíteni.

Hozzávalók:

1 csomag (50 dkg) vajas leveles tészta
1 tömlős sajtkrém (bármilyen ízű)
reszelt sajt 2-3 evőkanállal
1 ek tejföl
1-2 ek szezámmag

Elkészítés:

A leveles tésztát szobahőn kiengedjük(gy.k.) .Összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Sajkrémtől függ, lehet kell bele egy ici-pici liszt, hogy ne legyen nagyon folyós a massza.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 12 egyforma darabra vágjuk. Gondolatban elfelezzük hosszában a lapocskákat, és keresztbe bemetszegetjük. A tölteléket rákanalazzuk a tészta sima felére. Tojással körbe kenjük.Ráhajtjuk a másik felét és jól lenyomkodjuk , hogy a töltelék ne folyjon ki sülés közben. tetejét tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és forró sütőben aranybarnára sütjük.



Ez a fajta tészta nagyon bírja az éjszakai hűtőzést. Így simán elkészíthető este,be a hűtőbe, reggel pedig frissen lehet sütni.Aztán viheti a lurkó a suliba.

Megjegyzések

  1. Én most a hájas tésztába vagyok bele szerelmesedve :) Tegnap a Juditéknál is sütöttem, sajtosat meg lekvárosat is, Ágikának nagyon ízlett:):)

    Ki akarom próbálni itthon hajtogatni a vajas tésztát.
    Bár azt hiszem szombaton megint hoz a Pali bácsi hájat .....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A hájas remek találmány! A tieid pedig gyönyörűek! Áginak puszit küldök! A leveles, hajtogatottat az eredeti ecetes tésztásat?

      Törlés
  2. Imádom ezt a sajtos szálat, annyira jól néz ki a képeiden, hogy tuti elkészítem...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla! Pedig ezek esti képek:)

      Törlés
    2. Felraktam a blogra, mégegyszer ezerhála érte, nagy siker volt...:)

      Törlés
  3. Nagyon jó recept! Reggelire meg is sütném, de épp kifogytam mindenféle sajtból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tedd el a receptet, majd ha lesz sajtod kipróbálod:)

      Törlés
  4. Azt a mindenit! De szerettem én ezt régen, a Fornettinél vettem hasonlót. Köszi az ötletet, mindenképp elkészítem! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is onnan az ötlet! A kisfiam nagy fornetti rajongó....

      Törlés
  5. Szeretem a leveles tésztát!Nagyon jól néz ki!Bármikor megenném:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is! Minden nap készíteném, ha lenne időm!

      Törlés
  6. Most láttam meg ezt a sajtost nálad. A fiúk mikor kórházban voltak csak ezt voltak hajlandók megenni. Ezt még a hétvégén megcsinálom nagyon tuti!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések