Liszt nélküli zabkenyér gazdagon
A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában |
Hozzávalók:
1 csésze dió, mogyoró vegyesen
1 csésze magkeverék ( lenmag,szezámmag,tökmag,
0,5 csésze aszalt gyümölcs(szilva, meggy, sárgabarack, füge, mazsola )
4 evőkanál búzakorpa
2 evőkanál olaj2 evőkanál méz
1 evőkanál só
1,5 csésze víz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük. A vizet az olajat és a mézet a keverékhez adjuk. Alaposan összeforgatjuk. Egy edényben legalább két órán át letakarva pihentetjük. Ez idő alatt a víz felszívódik. A magok megduzzadnak. Kenhető masszát kell kapnunk. Ha nagyon száraz lenne, kevés vízzel pótolni lehet. Egy hosszúkás formát kibélelünk sütőpapírral. A masszát beletöltjük. Jól lenyomkodjuk, tömörítjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni. Másnap szépen szeletelhető, lehetőleg éles késsel.
Boldog készülődést kívánok mindenkinek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése