Mini pretzel kenyerek
A recept megjelent a Kifőztük februári számában |
Hozzávalók 4 db 25 dkg-os kenyérhez
60 dkg BL 80-as kenyérliszt
3 dl langyos tej
2 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só
1 mokkáskanál cukor
A főzéshez:
3 liter víz
1 tasak (5 dkg ) szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
Lekenéshez:
1 felvert tojás
nagy szemű tengeri só
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítünk. Szobahőmérsékleten lefedve 45 percet kelesztjük, majd lisztezett táblán átgyúrjuk. 4 db 25 dkg-os részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, előkészített sütőpapíros tepsin kelesztjük 15-20 percet.
Egy
fazékban feltesszük a vizet főni. Hozzáadjuk a cukrot és a
szódabikarbónát. A forrásban lévő vízben a kis kenyereket 25-25 másodpercig
főzzük oldalanként.
Két szűrőlapát segítségével kiemeljük a fövő vízből.
Tepsire rakjuk,éles pengével tetszőlegesen bevágjuk,lekenjük tojással, megszórjuk sóval, 190-200 fokon sütjük 30 percet, vagy amíg szép barna színe lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése