Rozmaringos- olajbogyós rózsa kenyér
A recept megjelent a Kifőztük januári számában |
Hozzávalók:
50 dkg BL 80-as liszt
2,5-3 dl tej-víz keveréke(lisztfüggő)
2 dkg élesztő
csipet cukor
3 kávéskanál só
2 evőkanál olaj
Továbbá:
1 ág friss rozmaring
Továbbá:
1 ág friss rozmaring
magozott olajbogyó tetszés szerinti mennyiségben
Tetejére: lenmag, szezámmag
Elkészítés:
A
kimért mennyiségből elveszünk 1 dl vizet, 10 dkg lisztet, 1 dkg
élesztőt. Alaposan összekeverjük a csipet cukorral, és letakarva
szobahőmérsékleten tartjuk 1-1,5 órát. Ezalatt a tészta felfut, hólyagot
vet. Hozzávegyítjük a többi hozzávalót, és kézzel, vagy géppel,
rugalmas tésztát dagasztunk. A dagasztás végén beledagasztjuk az apróra
vágott magozott olajbogyót, az apróra vágott rozmaringot, és a zúzott
fokhagymát. Letakarva kelesztjük egy órát. Félidőben egyszer átgyúrjuk,
így még rugalmasabb lesz a tésztánk. Ha a tésztánk megkelt, lisztezett
deszkára borítjuk,a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.Feltekerjük, és
felszeleteljük,mint a kakaós csigát. Egy hosszúkás formába
rakjuk,letakarjuk és újabb kelesztés következik legalább 30 percig.
Vízzel lespricceljük, meghintjük a magokkal. Előmelegített , forró,
gőzös sütőben sütjük 40-50 percet. Sütés után rácsra tesszük hűlni.
A kenyér Berghoff edényben készült.
A kenyér Berghoff edényben készült.
Te jó ég,hogy mennyire gyönyörű!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlés