Sütőtökös-kókusztejes zöldségkrémleves
A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában |
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen
4 dl kókusztejszín
2,4 dl víz
1 friss rozmaringág
1 ujjnyi friss gyömbér hámozva, reszelve
2 evőkanál almaecet
só
frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
pirított tökmag
őrölt bors
csili
kókusztejszín
A sütőtököt felszeleteljük, a magokat eltávolítjuk. A sárgarépát, a gyökeret félbevágjuk, a sütőtökkel együtt tepsire tesszük, sütőben megsütjük.
A sült zöldségeket, valamint a tök kikapart húsát turmixgépben, a többi hozzávalóval sűrűre, krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, felforralt, lehűtött vízzel hígítjuk.
Levesestányérokba öntjük, a tetejét meglocsoljuk még egy kis kókusztejszínnel.Díszíthetjük pirított tökmaggal, őrölt borssal, csilivel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése