Ecetes sárgarépa
A recept megjelent a Kifőztük januári számában |
Remek vitaminforrás a téli hónapokra...a céklahumusszal kiegészítve szendvicsbe rakva friss salátával, morzsolt fetával is kiváló
Hozzávalók egy 7 dl-es üveghez:
25 dkg sárgarépa
1 fej lila hagyma
1 kisebb kápia paprika vagy pritaminpaprika
fél citrom héja
1 teáskanál chilipehely
víz, amennyit az üveg felvesz
1 dl almaecet
2 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál só
1 teáskanál koriandermag
1 teáskanál köménymag
1 kávéskanál tarkabors
A sárgarépát vágjuk gyufaszál vastagságúra, a lila hagymát és a paprikát vékony karikára. Pakoljuk egy befőttes üvegbe. Öntsük fel vízzel. Majd egy főzőedénybe öntsük le róla a levet. Ez lesz a felöntő lé alapja. Adjuk a vízhez a többi hozzávalót. Főzzük fel a levet, hűtsük le. Ha a lé teljesen kihűlt, akkor öntsük rá az üvegben lévő sárgarépára. Zárjuk le az üveget. Egy hét múlva már fogyasztható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése