Kurkumás-ecetes karfiol

A recept megjelent a Kifőztük októberi számában is


  • Hozzávalók 4-5 db 7 dl-es üveghez

  • 1,5-2 kg karfiol
  • üvegenként 1/2 friss csilipaprika (elhagyható)
  • 2 l víz
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl ecet (10%-os)
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál kurkuma
  • babérlevél
  • egész bors
  • koriandermag
  • mustármag
  • 1 kávéskanál borkénpor



A befőttesüvegeket tisztára mossuk, sterilizáljuk. A megtisztított karfiolt kisebb darabokra szedjük. A vizet felforraljuk, ízesítjük a cukorral, az ecettel, a sóval és a kurkumával. Kihűtjük, belekeverjük a borkénport is. Közben az üvegek aljára tetszőleges mennyiséget szórunk a fűszerekből, elrendezzük bennük a karfiolt. Felöntjük az ecetes lével, légmentesen lekötjük, és hűvös helyre tesszük. Ízlés szerint készíthetjük csípős paprikával is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések