Sós galette hónapos retekkel
Hozzávalók: 250 gr liszt, 1/2 teáskanál só,
125 gr hideg vaj, 2-3 evőkanál hideg víz, 1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez: 120 gr krémsajt, 50 gr
reszelt félkemény sajt ,1 gerezd fokhagyma, fél citrom reszelt héja, só, bors,
friss metélőhagyma
A tetejére: 1 csomó hónapos retek vékonyra
szeletelve, ½ evőkanál olívaolaj, csipet só + bors, 1 felvert tojás
Elkészítés
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat,
folpackba csomagoljuk, hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a krémsajtot kikeverjük,
félretesszük. A retket vékonyra gyaluljuk, meglocsoljuk az olíva olajjal,
sózzuk borsozzuk. A tésztát kb.25 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük a
krémmel, a tészta szélén 1 cm-t üresen hagyva. Tetejére pakoljuk a retket úgy,
hogy a közben kiengedett levét visszatartjuk. A tésztát körben visszahajtjuk,
lenyomkodjuk, tojással megkenjük. Díszítésként megszórhatjuk szezámmaggal, de
el is hagyhatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése