Omlós almás táska
Almásat sütni nagyon jó dolog. Mert ott van ugye az alma,meg a sok finom fűszer, amivel még finomabbá tesszük.
Egyszerű omlós tészta, némi fehérborral. Megsülve a csücskök jó ropogósak, a töltelék illatos.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg vaj
4 dkg zsír
2 dkg cukor
csipet só
2 tojás sárgája
1 evőkanál fehérbor
kevés tejföl
Töltelék:
4 nagyobb almát apró szeletekre vágunk. Kevés vajat pirítunk, mézzel, fahéjjal kardámommal ízesítjük az almát. Pár percig összeforgatva pároljuk. Csak addig, amíg a méz elolvad.
Tetejére :
5 dkg durvára vágott dió
2 evőkanál cukor
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk , négyzet alakúra vágjuk . Az egyik felére kis halmokat rakunk. A kimaradt tojásfehérjével megkenjük a széleket. Átlósan behajtjuk. Villával lenyomkodjuk. Tepsire rakjuk. Tetejét is megkenjük a tojásfehérjével. és cukrozott, durvára vágott dióval jól megszórjuk. 180 fokon aranybarnára sütjük.
Hmm...
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
A képek pedig-mint mindig-gyönyörűek!!:)
Köszönöm Mónika! Nagyon kedves vagy! Próbáld ki, tényleg finom :)
VálaszTörlésHű, de jól fest! Nagyon tetszik.
VálaszTörlésNagyon jól hangzik a recept.... elmentettem és ki fogom próbálni! Köszi!!! :o)
VálaszTörlés