2014. augusztus 27., szerda

Sült almapürés madeleine


A hosszú kirándulós napok során nemcsak gombát , de zamatos, igazán finom vadalmát is szedtünk. Jutott bőven a kosárba, meg a sütibe is :)



Hozzávalók:

10 dkg vaj
1 mk. sütőpor
10 dkg simaliszt
3 dkg zabliszt
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás

Az almapüréhez:
3 közepes alma
1 teáskanál vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
csipetnyi fahéj, karámom
1 evőkanál vaj



Elkészítés:
Először az almapürét készítjük el. Az almákat negyedekbe vágjuk, magházukat eltávolítjuk. Tepsibe rakjuk. Megszórjuk a cukrok keverékével, meghintjük a fűszerekkel, végül a vajat is rámorzsoljuk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen botmixerrel pürésítjük. 
Amíg a püré hűl elkészítjük a tésztát.

A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet és az olvasztott  vajat. Végül beleforgatjuk a kihűlt almapürét is. Ez a mennyiség 3 nagyobb evőkanálnyi.
A formánkat kikenjük olvasztott vajjal, kilisztezzük, majd megtöltjük kb. a háromnegyedéig. Előmelegített sütőben 180-190 fokon sütjük, amíg a sütemény szélei szépen nem kezdenek el barnulni.
Nekem nincs igaz madeleine sütőm, de van sok kis apró formám, így ebben sütöttem meg.
Extraként olvasztott csokiba mártottuk, úgy is nagyon finom :)