2013. május 19., vasárnap

Gyümölcsös túrótorta




Névnapra készült ez az egyszerű, frissítő, könnyű, gyümölcsös torta. Rögtön kettő is :) Húgom a munkahelyére is vitt egy nagy tálcával, a másikat meg megettük.

Hozzávalók:

Vizes piskóta 22 cm-es tortaformához:
2 tojás
2 evőkanál hideg víz
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
csipetnyi sütőpor

Krém:
2 dl tejszín
25 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál mascarpone vagy sűrű tejföl 
15 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
tetejére gyümölcs és tortazselé tetszés szerint
esetleg zselatin a tejszínbe

Elkészítés:

A piskótához a vizet a tojások sárgájával elkeverem, hozzáadom a cukrot, és robotgéppel fehéredésig keverem. Óvatosan belekeverem a sütőporos lisztet, majd a felvert tojások fehérjét is. 22 cm-es tortaformába teszem, megsütöm. A tejszínt kemény habbá verem, a túrót áttöröm, és a többi hozzávalóval összekeverem. A piskóta korongot visszateszem  a kapcsos tortaformába.A citromos krémet a piskótára kenem, tetejét tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítem, és tortazselével bevonom.




9 megjegyzés:

  1. Szperűl hangzik és istenien néz ki, hétvégén elkápráztatom vele a családomat!! ksözi!
    Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Szia. Az lenne a kérdésem,hogy ez így összeáll? Nem kell semmi zselatin vagy valami ami összetartja? Szeletelhető?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha növényi alapú tejszínből csinálod, akkor igen. Ha nem, akkor elfér benne egy adag zselatin. Máris javítom a receptet.

      Törlés
  3. Szia...jól néz ki és bizonyára finom is.
    Lenne párkérdésem.
    Ez így összeáll? Szeletelhető?

    VálaszTörlés
  4. Milyen magas lesz a süti egy átlag magasságú formában? Kb félig fog érni??
    Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A piskóta megsülve félig fog érni, de visszatöltve és a krém rákenve pont a tetejéig :) remélem ezzel a kevésbé pontos mértani útmutatóval is tudtam segíteni :D :D :D

      Törlés
  5. Sziaa! Hány fokos sütőben sütöd? :)

    VálaszTörlés