2015. január 31., szombat

Mini pretzel kenyerek

A recept megjelent a Kifőztük februári számában


Hozzávalók 4 db 25 dkg-os kenyérhez

60 dkg BL 80-as kenyérliszt
3 dl langyos tej
2 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só
1 mokkáskanál cukor

A főzéshez:
3 liter víz
1 tasak (5 dkg ) szódabikarbóna
1 evőkanál cukor

Lekenéshez:
1 felvert tojás
nagy szemű tengeri só







Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítünk. Szobahőmérsékleten lefedve 45 percet kelesztjük, majd lisztezett táblán átgyúrjuk. 4  db 25 dkg-os részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, előkészített sütőpapíros tepsin kelesztjük 15-20 percet.
Egy fazékban feltesszük a vizet főni. Hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát. A forrásban lévő vízben a  kis kenyereket 25-25 másodpercig főzzük oldalanként.  Két szűrőlapát segítségével  kiemeljük a fövő vízből.
Tepsire rakjuk,éles pengével tetszőlegesen bevágjuk,lekenjük tojással, megszórjuk sóval, 190-200 fokon sütjük 30 percet, vagy amíg szép barna színe lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése