Répatorta muffin

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában 


Hozzávalók 12 db-hoz

1/2 dl kókuszolaj
1 dl méz
2 tojás
7 dkg mandulaliszt
7 dkg kókuszliszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
továbbá:
5 dkg darabolt dió
15 dkg reszelt sárgarépa
7 dkg daraboltananász-konzerv
a tetejére:
2 dl jól behűtött kókusztejszín
1 evőkanál kókuszcukor
1 narancs/citrom reszelt héja
1 evőkanál frissen facsart narancslé/citromlé

A száraz és nedves hozzávalókat előbb külön-külön elkeverjük, majd a kétféle alapot összevegyítjük. Hozzáadjuk a répát, az ananászt és a diót. Egy nagyobb fakanál segítségével az egészet összeforgatjuk. A papírkapszlikkal bélelt muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk a masszát úgy, hogy mindegyik tele legyen. 160 fokon 25-30 percig sütjük.
Közben a kókusztejszínt robotgéppel habbá verjük. Belekeverjük a kókuszcukrot, a citrus reszelt héját és frissen facsart levét. A kisült, kihűlt muffinokat a krémmel díszítjük.

A hátteret a Fotókellék biztosította :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések