Zöldségleves pirított húsgombóccal
![]() |
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban is |
- Gazdag zöldségleves, ami már nem is zöldségleves kategória. Annál sokkal több.A rövid főzési idő miatt a zöldségek roppanósak maradnak, az apró húsgombócok pedig megfőnek. A sült húsgombóc íze kellemes ízt ad a levesnek.
- Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg spagetti
- 20 dkg leveszöldség (zeller, zöldborsó, sárgarépa, cékla)
- 1 l víz
- 30 dkg darált marhahús
- só
- őrölt bors
- őrölt koriander
- őrölt római kömény
- friss petrezselyemzöld
- a sütéshez:
- olívaolaj
A spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és félretesszük. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kis gombócokat formázunk belőle, majd 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A zöldségeket tetszőleges formára vágjuk, majd a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a gombócokat, és 20 percig főzzük. Ez idő alatt a zöldségek roppanósak maradnak, a hús pedig kellően megpuhul. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk a levest, majd a spagettivel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése