2016. október 7., péntek

Almás,diós minigalette

A recept megjelent a Kifőztük gazstromagazinban is


  • Hozzávalók 8 db-hoz
  • a tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 dl jéghideg víz
  • a töltelékhez:
  • 4 nagyobb alma
  • 1 csésze durvára tört dió
  • a tetejére:
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 tojás




A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük. Az almát negyedeljük, a magházát eltávolítjuk, és a gyümölcshúst vékonyra szeleteljük.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gömbölyítjük, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. A dióból 1-1 evőkanálnyit a korongok közepére szórunk úgy, hogy a széleken ujjnyi sávot szabadon hagyunk. Az almaszeleteket körberakva elosztjuk a korongokon. A tészta szélét körben felhajtjuk a töltelékre, az enyhén felvert tojással lekenjük, a maradék dióval megszórjuk. Az almás tölteléket meghintjük a nyírfacukorral, majd rámorzsoljuk a vajat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve kínáljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése