2013. augusztus 5., hétfő

Joghurtos szederjégkrém



Nyár...fagyi... Lebovitz.... ennyi :)




Hozzávalók:
0,5 kg gyümölcs, ez esetben szeder
2,5 dl joghurt (nálam házi készítésű)
12,5 dkg cukor
1/4 citrom leve


A gyümölcsöt egy tálban kissé összenyomkodjuk,összekeverjük a cukorral esetleg  pár kanál alkohollal.Fóliával letakarjuk, és kb. 2 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk.Robotgépbe öntjük a gyümölcsöt , hozzáadjuk a joghurtot és a citromlevet.Pürésítjük, de csak annyira, hogy a szeder darabjai még megmaradjanak. Darabosan, magokkal együtt is hagyhatjuk, de aki nem szereti át is passzírozhatja. Kis jégkrém formába adagoljuk, vagy fagylaltgépben elkészítjük. fagyasztjuk. Ha pálcikás jégkrémet készítünk, akkor a fagyasztás megkezdése után 1-2 órával elhelyezzük a pálcikákat is.





A pálcika díszítést nem én találtam ki , az inspiráció innen

Elkészítettem fagylalt változatban is. Ebbe tettem egy kis reszelt citromhéjat és 1 kiskanálnyi mandula aromát is.





12 megjegyzés:

  1. :) jó ötlet a pálcika díszítése ;) lenyúlom az ötletet én is :D meg jó a formád is!! E.

    VálaszTörlés
  2. Csodás képek ! Cukor helyett és mézzel készítem :)Szeder forever (És málna és áfonya és stb...)

    VálaszTörlés
  3. Pont mos érik a sarkunkon a szeder. Megyek szedni. Csúcs fotók!

    VálaszTörlés
  4. Igeeeen! Fagyit minden mennyiségben kérek:))) Köszi a receptet, mentem, viszam:)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Lenne egy kérdésem , hol kaphatok ilyen pálcikákat, mert fogalmam sincs , hogy hol vehetnék. Köszi előre is : Nelli

    VálaszTörlés
  6. Én egy kedves barátnőmtől kaptam, de gyógyszertárakban lehet hasonlót kapni, illetve webshopokban. 100 db 600 ft körül van.

    VálaszTörlés