Joghurtos szederjégkrém
Nyár...fagyi... Lebovitz.... ennyi :)
Hozzávalók:
0,5 kg gyümölcs, ez esetben szeder
2,5 dl joghurt (nálam házi készítésű)
12,5 dkg cukor
1/4 citrom leve
A gyümölcsöt egy tálban kissé összenyomkodjuk,összekeverjük a cukorral esetleg pár kanál alkohollal.Fóliával letakarjuk, és kb. 2 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk.Robotgépbe öntjük a gyümölcsöt , hozzáadjuk a joghurtot és a citromlevet.Pürésítjük, de csak annyira, hogy a szeder darabjai még megmaradjanak. Darabosan, magokkal együtt is hagyhatjuk, de aki nem szereti át is passzírozhatja. Kis jégkrém formába adagoljuk, vagy fagylaltgépben elkészítjük. fagyasztjuk. Ha pálcikás jégkrémet készítünk, akkor a fagyasztás megkezdése után 1-2 órával elhelyezzük a pálcikákat is.
A pálcika díszítést nem én találtam ki , az inspiráció innen
Elkészítettem fagylalt változatban is. Ebbe tettem egy kis reszelt citromhéjat és 1 kiskanálnyi mandula aromát is.
:) jó ötlet a pálcika díszítése ;) lenyúlom az ötletet én is :D meg jó a formád is!! E.
VálaszTörlésNagyon guszta, szép képek!
VálaszTörlésKöszi!
TörlésCsodás képek ! Cukor helyett és mézzel készítem :)Szeder forever (És málna és áfonya és stb...)
VálaszTörlésGyümölcs minden mennyiségben!
TörlésPont mos érik a sarkunkon a szeder. Megyek szedni. Csúcs fotók!
VálaszTörlésHajrá!
TörlésIgeeeen! Fagyit minden mennyiségben kérek:))) Köszi a receptet, mentem, viszam:)
VálaszTörlésfinom lehet es szepek a fotok!
VálaszTörlésSzia! Lenne egy kérdésem , hol kaphatok ilyen pálcikákat, mert fogalmam sincs , hogy hol vehetnék. Köszi előre is : Nelli
VálaszTörlésÉn egy kedves barátnőmtől kaptam, de gyógyszertárakban lehet hasonlót kapni, illetve webshopokban. 100 db 600 ft körül van.
VálaszTörlés