2013. augusztus 15., csütörtök

Mandulás őszibarackos morzsasüti





Érik a kertben az őszibarack. Nagyon sok szép gyümölcs van a fán, remélem így is marad. Jól esik estefelé kimenni a kertbe és csak úgy a fáról enni a zamatos barackot. Szeretnék sok mindent készíteni belőle az idén.
Az első egy desszert..







Vajazzunk ki egy kisebb tepsit vagy egy tortaformát. Vágjunk kockára friss , jó érett puha őszibarackot. Szórjuk meg szederrel. 10 dkg lisztet,5 dkg őrölt mandulát 8 dkg barna cukrot, 10 dkg vajat, 1 kávéskanál fahéjat morzsoljunk össze, majd szórjuk a gyümölcsökre. Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 20-30 percig  süssük, amíg a teteje megpirul.

Fontos, hogy jó érett gyümölcsökkel dolgozzunk, mert a rövid sütési idő alatt a kemény gyümölcs nem tud megpuhulni.









1 megjegyzés:

  1. Már megint ezek a gyönyörűséges képek!!
    :)
    Persze a süti is remek lehet!;)
    :)

    VálaszTörlés