2013. november 15., péntek

Omlós almás táska



Almásat sütni nagyon jó dolog. Mert ott van ugye az alma,meg a sok finom fűszer, amivel még finomabbá tesszük.
Egyszerű omlós tészta, némi fehérborral. Megsülve a csücskök jó ropogósak, a töltelék illatos. 


Hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg vaj
4 dkg zsír
2 dkg cukor
csipet só
2 tojás sárgája
1 evőkanál fehérbor
kevés tejföl

Töltelék:
4 nagyobb almát apró szeletekre vágunk. Kevés vajat pirítunk, mézzel, fahéjjal kardámommal ízesítjük az almát. Pár percig összeforgatva pároljuk. Csak addig, amíg a méz elolvad. 

Tetejére :

 5 dkg durvára vágott dió
2 evőkanál cukor



A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen vékonyra  kinyújtjuk , négyzet alakúra vágjuk . Az egyik felére kis halmokat rakunk. A kimaradt tojásfehérjével megkenjük a széleket. Átlósan behajtjuk. Villával lenyomkodjuk. Tepsire rakjuk. Tetejét is megkenjük a tojásfehérjével. és cukrozott, durvára vágott dióval jól megszórjuk. 180 fokon aranybarnára sütjük.









4 megjegyzés:

  1. Hmm...
    Nagyon finom lehet!
    A képek pedig-mint mindig-gyönyörűek!!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Mónika! Nagyon kedves vagy! Próbáld ki, tényleg finom :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik a recept.... elmentettem és ki fogom próbálni! Köszi!!! :o)

    VálaszTörlés