Kovászos kukoricás kenyér
Egy kevés élesztővel , kukorica liszttel intenzív kukorica ízű kenyér készült belőle.
Hozzávalók:
20 dkg aktív kovász
1 dkg élesztő
10 dkg kukorica liszt
40 dkg kenyérliszt
2 teáskanál só
kevés méz
kb. 2,5 dl folyadék
1 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
A hozzávalókból rugalmas kenyértésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, félidőben egyszer átgyúrjuk.
Lisztezett felületen megformázzuk, forró sütőben előmelegített vaslábasba borítjuk, tetejére bemetszést ejtünk, és lefedve sütjük úgy 40 percig. Végül fedő nélkül sütjük 5-10 percet.
Az öntött vas lábasban sütés előnyeiről itt olvashattok
Imádom a kenyereidet - sajnos csak virtuálisan van lehetőségem erre :) -, csoda guszta lett ez a kukoricás is, kívül-belül gyönyörűséges! :)
VálaszTörlésGyönyörű! :)
VálaszTörlésHankkához csatlakoznék...úgy szeretem a kenyereid(is) és a fotóid !! :)) Gyönyörűűű!
VálaszTörlés