2014. február 16., vasárnap

Kovászos kukoricás kenyér


Egészen pontosan 2 evőkanálnyi öreg tésztám volt a hűtőben. 2 napig etetgettem, szépen felfutott jó kovászos illata lett.
Egy kevés élesztővel , kukorica liszttel intenzív kukorica ízű kenyér készült belőle.



Hozzávalók:

20 dkg aktív kovász
1 dkg élesztő
10 dkg kukorica liszt
40 dkg kenyérliszt
2 teáskanál só
kevés méz
kb. 2,5 dl folyadék
1 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:

A hozzávalókból rugalmas kenyértésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, félidőben egyszer átgyúrjuk.
Lisztezett felületen megformázzuk, forró sütőben előmelegített vaslábasba borítjuk, tetejére bemetszést ejtünk, és lefedve sütjük úgy 40 percig. Végül fedő nélkül sütjük 5-10 percet.

Az öntött vas lábasban sütés előnyeiről itt olvashattok




3 megjegyzés:

  1. Imádom a kenyereidet - sajnos csak virtuálisan van lehetőségem erre :) -, csoda guszta lett ez a kukoricás is, kívül-belül gyönyörűséges! :)

    VálaszTörlés
  2. Hankkához csatlakoznék...úgy szeretem a kenyereid(is) és a fotóid !! :)) Gyönyörűűű!

    VálaszTörlés