2014. február 23., vasárnap

Töltött pizza batyu főzve-sütve



A bajor kifli főzési technikáját használtam ehhez a pizza batyuhoz. Nem igényel sokkal több időt, de a főzéssel teljesen más állagot kapunk a sütés után. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1 adag pizza tészta:
50 dkg liszt
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 kk cukor
2 teáskanál só
3 evőkanál olíva olaj

továbbá:
tölteléknek sonka, szalámi, pizzakrém, tejföl, reszelt sajt
a batyuk tetejére 2 dkg olvasztott vaj
szezámmag a tetejére

a főzéshez:
3 liter víz
1 teáskanál cukor
fél csomag szódabikarbóna



Elkészítés:

Pizzatésztát készítünk a fenti hozzávalókból. Duplájára kelesztjük, majd 16 egyenlő részre osztjuk.  Kis körökké nyújtjuk, sodorjuk, majd megpakoljuk a töltelékkel. 
Én most 8 db-ot pizzakrémmel , sonkával sajttal töltöttem, a másik felét pedig tejföllel, csípős paprikás szalámival, sajttal.



A köröket kis batyukká fogjuk össze, és jó alaposan összenyomkodjuk, hogy fövés-sülés közben ne nyíljanak szét. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Így kelesztjük még legalább 20 percet.
Addig felforraljuk a vizet, beletesszük a cukrot, a szódabikarbónát.
A kis batyukat négyesével 30-40 másodpercig főzzük ebben a vízben, majd szűrőkanállal kiszedjük, és a végleges helyére a tepsire tesszük. Olvasztott vajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és forró sütőben ropogós barnára sütjük.






2 megjegyzés:

  1. Már a sütés előtti is állapot is oly gyönyörű! :) A kész batyukról nem is beszélve, nagyon guszták! :)

    VálaszTörlés