2014. március 15., szombat

Hagymás sajtos kifli



A sült hagyma minden mennyiségben....egyszerű sós kelt tészta, tejjel-vajjal...:)



Hozzávalók:
3 dl tej
2 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
2 teáskanál só
1 tojás
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő

2 nagy fej hagyma apróra vágva
5 dkg vaj
pár kanál olaj 
tetejére 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát az olaj-vaj keverékén lassú tűzön megsütjük. Kihűtjük. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, a dagasztás végén hozzáadjuk a kihűlt hagymát is. A tésztát duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán 12 egyenlő részre osztjuk, hosszúkásra nyújtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk bőven reszelt sajttal. Duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 






4 megjegyzés: