2015. március 30., hétfő

Kakaós diócska


A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában


Hozzávalók
a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg lágy vaj (nem margarin!)
20 dkg darált dió
1-2 evőkanál holland kakaópor

a töltelékhez:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
10 dkg lágy vaj



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a fém diócskaformákba lapogatjuk, a közepükbe kis mélyedést nyomunk. Közepes hőmérsékletű sütőben 20 percet sütjük. Pár percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan kiütögetjük a formákból.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket. A pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A porcukrot a lágy vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot és a vajas krémet összedolgozzuk.
1-1 fél diócskát a krémmel megtöltve összeragasztunk.



Tipp: a tésztában lévő vaj elegendő, a formát nem kell külön kikenni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése