Sajtos zöldfűszeres lapkenyér
A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában |
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál olívaolaj
A töltéshez:
1 csokor zöld fűszer vegyesen( rozmaring, bazsalikom, petrezselyem)
2 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
2 evőkanál vaj
kevés só
szezámmag, lenmag
A tészta hozzávalóiból lágy, de rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és körülbelül fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerrel, a zúzott fokhagymával, sóval,égül rászórjuk a reszelt sajtot. Hosszában 4 db kb. 10 cm-es csíkra felvágjuk. Majd mindegyik csíkot 6 centiméterenként felvágjuk. 20-25 db kis négyzetlapocskát kapunk. Egymásra pakoljuk, és óvatosan, hogy a feltét ne peregjen le beleállítgatjuk a hosszú sütőformába. Nem baj, ha teljesen nem tölti ki a formát, sülés közben jól meg fog kelni. Ismét kelesztjük 20-25 percet. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 40-45 percet. Ha a teteje hamarabb sülne alufóliával letakarjuk. A kedvenc pizzatésztánkból is készíthető.
A kenyér a Berghoff sütőtálban sült : http://edeny.hu/termek/188/ berghoff-geminis-teglalap- sutotal-29x16-3x8-8-cm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése