2015. március 13., péntek

Sajtos zöldfűszeres lapkenyér

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában



Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál olívaolaj

A töltéshez:
1 csokor zöld fűszer vegyesen( rozmaring, bazsalikom, petrezselyem)
2 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
2 evőkanál vaj
kevés só
szezámmag, lenmag




A tészta hozzávalóiból lágy, de rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és körülbelül fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.
 Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerrel, a zúzott fokhagymával, sóval,​égül rászórjuk a reszelt sajtot. Hosszában 4 db kb. 10 cm-es csíkra felvágjuk. Majd mindegyik csíkot 6 centiméterenként felvágjuk. 20-25 db kis négyzetlapocskát kapunk. Egymásra pakoljuk, és óvatosan, hogy a feltét ne peregjen le beleállítgatjuk a hosszú sütőformába. Nem baj, ha  teljesen nem tölti ki a formát, sülés közben jól meg fog kelni. Ismét kelesztjük 20-25 percet. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 40-45 percet. Ha a teteje hamarabb sülne alufóliával letakarjuk. A kedvenc pizzatésztánkból is készíthető.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése