Körtemostarda
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában |
Hozzávalók:
1 kg körte
5 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg cukor
2 teáskanál mustármag
4 teáskanál mustár
1,5 dl almaecet
1 teáskanál csili pehely
egy késhegynyi cayenne bors
1 darabka friss gyömbér reszelve
1,5 dl víz
Elkészítés:
A körtét alaposan megmossuk. Kettévágva magházától megtisztítjuk,kockára vágjuk. Egy fazékba öntjük a vizet a cukorral, 10 percig sziruposra főzzük. Hozzátesszük a fűszereket, az almaecetet, a körtét. 5-6 percig főzzük, vagy amíg a körte meg nem puhul.
Kissé lehűtjük, majd sterilizált üvegekbe töltjük. Légmentesen lezárjuk, dunsztoljuk. Elkészíthetjük friss fogyasztásra is, ilyenkor nem kell dunsztolni, csak hűtőben tartani.
Tehetünk hozzá többféle apróra vágott aszalt gyümölcsöt is.
Pikáns, édeskés, csípős , mustáros íze remekül illik sültekhez.
Tipp: a mostarda olasz eredetű gyümölcsköret, főtt és sült húsok kísérője. Hagyományosan többféle gyümölcs és aszalvány keverékéből készítik, pikáns, édeskés, csípős, mustáros íze remekül illik a sültekhez. Ha friss fogyasztásra szánjuk, nem kell dunsztolni, csak hűtőben tárolni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése