Welsh rarebit tükörtojással
A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában |
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet kenyér
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
15 dkg vörös cheddar sajt
2 kávéskanál csípős mustár
1,5 dl sör
só
Cayenne-bors
1 evőkanál Worcestershire szósz
továbbá:
4 tojás
zsiradék
Elkészítés:
A felolvasztott vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk. Beleöntjük a sört, és az egészet sűrű mártássá főzzük. Végül a lereszelt sajtot is beletesszük. Folyamatosan kevergetjük, amíg el nem olvad. Sózzuk, belekanalazzuk a mustárt, kevés Cayenne-borssal és a Worcestershire szósszal fűszerezzük. Sűrűn folyós állagúnak kell lennie.
A kenyereket megpirítjuk, elosztjuk rajtuk a krémet. Forró grillsütőben megsütjük. A melegszendvicseket frissen készített tükörtojással a tetejükön tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése