Ecetes sárgarépa

A recept megjelent a Kifőztük januári számában


Remek vitaminforrás a téli hónapokra...a céklahumusszal kiegészítve szendvicsbe rakva friss salátával, morzsolt fetával is kiváló


Hozzávalók egy 7 dl-es üveghez:

25 dkg sárgarépa
1 fej lila hagyma
1 kisebb kápia paprika  vagy pritaminpaprika
fél citrom héja
1 teáskanál chilipehely
 víz, amennyit az üveg felvesz
1 dl almaecet
2 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál só
1 teáskanál koriandermag
1 teáskanál köménymag
1 kávéskanál tarkabors

A sárgarépát vágjuk gyufaszál vastagságúra, a lila hagymát és a paprikát vékony karikára. Pakoljuk egy befőttes üvegbe. Öntsük fel vízzel. Majd egy főzőedénybe öntsük le róla a levet. Ez lesz a felöntő lé alapja. Adjuk a vízhez a többi hozzávalót. Főzzük fel a levet, hűtsük le. Ha a lé teljesen kihűlt, akkor öntsük rá az üvegben lévő sárgarépára. Zárjuk le az üveget. Egy hét múlva már fogyasztható. 







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések