2016. július 9., szombat

Piknikszendvics húskenyérrel


A recept megjelent a Kifőztük magazinban is




Hozzávalók 4 személyre
a húskenyérhez:
50 dkg darált sertés- vagy pulykahús
1 tojás
frissen őrölt bors
őrölt pirospaprika
szárított zöldfűszer
1 vöröshagyma
1 evőkanál zsiradék
a tepsi kenéséhez:
kevés vaj
továbbá:
8 szelet szendvicskenyér
majonézes torma
saláta
paradicsom
zöldségek tetszés szerint




A hagymát apró kockára vágjuk, a zsiradékon megpirítjuk, kihűtjük. A húshoz adjuk a fűszerekkel és a tojással együtt. Alaposan összegyúrjuk, tovább ízesítjük, ha szükséges. Hosszú rúd formálva kivajazott tepsire fektetjük, elegyengetjük. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig vagy addig sütjük, amíg barnára nem sül. Közben a tepsiben lévő zsírral locsolgatjuk. Hagyjuk kihűlni.
2-2 szelet kenyeret előkészítünk, mindkét oldalukat megkenjük vékonyan majonézes tormával. A húskenyérből szeleteket vágunk, a kenyérre rakjuk. A szendvicset salátával, paradicsommal, szeletelt zöldségekkel gazdagítjuk, majd csomagoljuk.




Tipp: a húskenyér formában is süthető, szárított helyett friss zöldfűszerekkel is készíthetjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése