Müzlis-gyümölcsös jégkrém
A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában is |
- Hozzávalók 8 db 80 ml-es formához
- 2 dl cukrozott sűrített tej
- 2 dl habtejszín
- 1 dl natúr joghurt
- 10 dkg bogyósgyümölcs
- 5 dkg nyírfacukor
- 8 evőkanál müzli
- továbbá: 8 fapálcika
A gyümölcsöt villával áttörjük, a nyírfacukorral 5 percig főzzük, majd kihűtjük. A sűrített tejet, a tejszínt és a joghurtot alaposan összekeverjük. Váltakozva a formákba kanalazzuk a tejszínes keveréket, a gyümölcsöt és a müzlit, végül villával kicsit átkeverjük. Fagyasztóba tesszük, 1-2 óra elteltével a pálcikákat is beledugjuk. 6-8 órát fagyasztjuk. Tálalás előtt kiszedjük a formából, a kissé megolvadt jégkrémek végét müzlibe mártjuk, így kínáljuk.
A kiegészítőket a Butlers,
a hátteret a Fotóhátterek.hu biztosította
Megjegyzések
Megjegyzés küldése