2016. augusztus 7., vasárnap

Teljes kiőrlésű ír szódáskenyér

A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is

  • Hozzávalók 2 kisebb kenyérhez

  • 25 dkg fehér tönkölyliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg rizsliszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 dl író vagy házi aludttej
  • 1 teáskanál só


Az összes hozzávalót elkeverjük, és alaposan lisztezett felületre borítjuk. 2-3 perc alatt összegyúrjuk, de nem dagasztjuk, mert akkor kemény lesz a kenyér. A tésztát kettévesszük, mindkettőt gömbbé formázzuk, a tetejüket kissé lenyomjuk, és jó mélyen keresztben bemetsszük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése