Teljes kiőrlésű ír szódáskenyér
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is |
- Hozzávalók 2 kisebb kenyérhez
- 25 dkg fehér tönkölyliszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 dkg rizsliszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 4 dl író vagy házi aludttej
- 1 teáskanál só
Az összes hozzávalót elkeverjük, és alaposan lisztezett felületre borítjuk. 2-3 perc alatt összegyúrjuk, de nem dagasztjuk, mert akkor kemény lesz a kenyér. A tésztát kettévesszük, mindkettőt gömbbé formázzuk, a tetejüket kissé lenyomjuk, és jó mélyen keresztben bemetsszük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Háttér: Fotóhátterek.hu
Megjegyzések
Megjegyzés küldése