Medvehagymás pogácsa




Bővült a pogácsa címszó a blogon. Többször sütöttem már , főleg kemencében, de lejegyezni most van időm. Kertből szedett friss medvehagymával készült. Az utolsó szálak ezek, már virítanak jócskán.
Az alap a kedvenc pogácsa receptem, most több zsírral, hogy ropogósabb legyen sülés után.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg margarin
2 nagy kanál zsír
1 csapott evőkanál só
csipet cukor
1 dl tej
3 dkg élesztő
1 kis doboz tejföl
1 egész tojás
továbbá:
1 csokor medvehagyma
2 dkg olvasztott vaj
1 tojás a tetejére





Elkészítés:

A tejben a kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Addig a lisztet a zsiradékot a sót elmorzsoljuk. A megkelt élesztővel és a többi hozzávalóval lágy tésztát állítunk össze. Nem kell dagasztani, csak lazán összeállítani. Letakarva pihentetjük 20 percet. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal, és az apróra vágott medvehagymával. Feltekerjük, mint a bejglit, két oldalról egymásra hajtjuk a végeket. Újabb 20 perc pihentetés következik.
- Gabi barátnőmmel a legutóbbi kemencés pogácsa sütésnél felfedeztük, hogy ebben a fázisban a hűtőben pihentetés igencsak jót tesz a tésztának. Történt ugyanis, hogy az eltervezett sütési időre nem volt kész a kemence, így a pogácsa tészta pihenni kényszerült a hűtőben. -
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, közepes méretű pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki, tepsire sorakoztatjuk, tojással lekenjük, szezámmaggal, sajttal szórjuk. Ismét pihentetjük legalább 20-30 percet. 
Előmelegített, forró sütőben sütjük. 









Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések