2014. május 29., csütörtök

Zsenge zöldborsó leves


Kell ehhez recept? Nem hiszem. 

Zsenge kerti zöldségek, ami éppen terem a kertben a borsó mellett. A répa, zöldség, apróbb mangoldlevél, a friss hagyma, fokhagyma szár.  A hozzávalókat tetszőleges méretűre formájúra vágjuk. Pár perc alatt előpároljuk majd vízzel felöntjük. Sózzuk, ízesítjük kedvünk szerint. Roppanósra főzzük. Végül friss petrezselyemmel megszórjuk. Mmmmm....minden nap megenném :)
Hedonisták megdobhatják egy tojásról készített friss tésztával, grízgaluskával. 







2 megjegyzés:

  1. Ilyet kívánok már napok óta :) Hűtőben az alapanyag csak ki kellene fosztani a borsót ;)

    VálaszTörlés
  2. Hatalmas kertünk van, de a talaj sajnos alkalmatlan zöldségtermelésre. Ami talán szépen fejlődik az a paradicsom...Hát a kertből frissen behozott zöldségeknek nincs párja az biztos. Imádom a zsenge borsólevest, remekül néz ki! Egy tányér leveske vérré válna az biztos...

    VálaszTörlés