Fasírtgolyók kolbászhúsból



A recept megjelent a Kifőztük májusi számában

A házi készítésű kolbász húsa fasírozottnak is nagyon finom :)

Hozzávalók:

1 kg zsírosabb darált sertéshús (dagadó)
2 dkg só
2 dkg őrölt pirospaprika
2 dkg fokhagyma
őrölt bors ízlés szerint
csipetnyi őrölt fűszerkömény
a sütéshez:
zsír


A megtisztított fokhagymát megtörjük, kevés vízzel elkeverjük és állni hagyjuk. A többi hozzávalóval együtt nagyon alaposan összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kis golyókat formázunk. Bő zsiradékban sütjük, friss salátával tálaljuk.


Tipp: a masszát a sütést megelőző nap is elkészíthetjük, ebben az esetben felhasználásig jól záródó dobozban, hűtőszekrényben tartsuk. Ha a zsiradékot nem égetjük meg, akkor leszűrve még felhasználható sült húsok alá, főzéshez vagy egyszerűen egy szelet házi kenyérre kenve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések