Sajtkeksz
A recept megjelent a Kifőztük májusi számában |
Hozzávalók 40 db-hoz:
15 dkg vaj
15 dkg finomliszt
15 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
1 mokkáskanál só
tetejére:
1 tojás sárgája
napraforgómag
Elkészítés:
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval,
reszelt sajttal.A tojássárgáját is hozzáadjuk. gyors mozdulatokkal
omlós tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
A
sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk,
tetejét tojássárgájával lekenjük, napraforgómaggal megszórjuk.
Derelyevágóval kis négyzetekre szabjuk.A kekszeket sütőpapírral bélelt
sütőlapra rakjuk. 10 perc alatt aranysárágra sütjük.
Anyám, mesés lehet!!!:)
VálaszTörlésMindjárt megsütöm én is csak tk.liszttel IR miatt.
VálaszTörlésBabette, szépek a fotóid. Olyan meghittek, és elégedettséget sugároznak!
Szép napot! Évi
Köszönöm :)
Törlés