Sajtkeksz

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában



Hozzávalók 40 db-hoz:
15 dkg vaj
15 dkg finomliszt
15 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
1 mokkáskanál só

tetejére: 
1 tojás sárgája
napraforgómag




Elkészítés:
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval, reszelt sajttal.A tojássárgáját is hozzáadjuk. gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, tetejét tojássárgájával lekenjük, napraforgómaggal megszórjuk. Derelyevágóval kis négyzetekre szabjuk.A kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. 10 perc alatt aranysárágra sütjük.




Megjegyzések

  1. Mindjárt megsütöm én is csak tk.liszttel IR miatt.
    Babette, szépek a fotóid. Olyan meghittek, és elégedettséget sugároznak!
    Szép napot! Évi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések