2015. május 22., péntek

Sajtkeksz

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában



Hozzávalók 40 db-hoz:
15 dkg vaj
15 dkg finomliszt
15 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
1 mokkáskanál só

tetejére: 
1 tojás sárgája
napraforgómag




Elkészítés:
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval, reszelt sajttal.A tojássárgáját is hozzáadjuk. gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, tetejét tojássárgájával lekenjük, napraforgómaggal megszórjuk. Derelyevágóval kis négyzetekre szabjuk.A kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. 10 perc alatt aranysárágra sütjük.




3 megjegyzés:

  1. Mindjárt megsütöm én is csak tk.liszttel IR miatt.
    Babette, szépek a fotóid. Olyan meghittek, és elégedettséget sugároznak!
    Szép napot! Évi

    VálaszTörlés