Bagelkenyér
A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában |
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1,2 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
3 dl langyos víz - tej keveréke
1 liter víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 tojás
szezámmag
olaj
A
lisztet a dagasztó tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk. Ide
öntjük a langyos folyadékot és a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt.
10-15 percig hagyjuk így, ezalatt felfut. Hozzáadjuk a többi hozzávalót
is. Lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük.
letakarva pihentetjük 20 percet. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200
fokra, a vizet felforraljuk a hozzávalókkal. A sütőtálat kikenjük
olajjal, megszórjuk szezámmaggal. A pihentetett tésztákat kissé
meglapogatjuk ,egyesével kifőzzük a lúgos vízben. Oldalanként fél-fél
percig. Szűrőkanállal kiszedjük, a sütőformába rakjuk a korongokat
állítva egymás mellé. Tetejét és a korongok között is alaposan megkenjük
a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben
sütjük 40 percig, vagy amíg szép barnára nem sül.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tálat a Berghoff biztosította:
http://edeny.hu/termek/188/ berghoff-geminis-teglalap- sutotal-29x16-3x8-8-cm
http://edeny.hu/termek/188/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése