Bagelkenyér


A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
1,2 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
3 dl langyos víz - tej keveréke
továbbá:
1 liter víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 tojás
szezámmag
olaj


A lisztet a dagasztó tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük a langyos folyadékot és a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt.  10-15 percig hagyjuk így, ezalatt felfut. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük. letakarva pihentetjük 20 percet. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a vizet felforraljuk a hozzávalókkal. A sütőtálat kikenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal. A pihentetett tésztákat kissé meglapogatjuk ,egyesével kifőzzük a lúgos vízben. Oldalanként fél-fél percig. Szűrőkanállal kiszedjük, a sütőformába rakjuk a korongokat állítva egymás mellé. Tetejét és a korongok között is alaposan megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük 40 percig, vagy amíg szép barnára nem sül.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések