2015. június 19., péntek

Mézes-csipkebogyós jégkrém


A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában

Az egyszerű joghurtos-tejszínes alapot egy remek lekvárral is feldobhatjuk:


Hozzávalók 8 db 1 dl-es formához
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg Panni csipkebogyólekvár

Elkészítés

Mézes-csipkebogyós jégkrém
A tejszínt, a joghurtot és a mézet addig keverjük, amíg a méz el nem olvad.
A jégkrémformákba váltakozva belekanalazzuk az ízesített tejszínt és a lekvárt. Végül hosszú pengéjű késsel kissé megkeverjük, így érjük el a cirmos mintát. Fagyasztóba tesszük, majd 2-3 óra múlva mindegyikbe beleszúrunk egy-egy  pálcikát is. Másnap fogyasztható.
Tipp: fagylaltként is készülhet.
Ilyenkor a joghurtos-tejszínes keveréket, és a lekvárt egymásra rétegezzük egy nagyobb fagyasztható edényben.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése