Mézes-csipkebogyós jégkrém
A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában |
Az egyszerű joghurtos-tejszínes alapot egy remek lekvárral is feldobhatjuk:
Hozzávalók 8 db 1 dl-es formához
- 2 dl 30%-os tejszín
- 2,5 dl görög joghurt
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg Panni csipkebogyólekvár
Elkészítés
Mézes-csipkebogyós jégkrém
A tejszínt, a joghurtot és a mézet addig keverjük, amíg a méz el nem olvad.
A jégkrémformákba váltakozva belekanalazzuk az ízesített tejszínt és a lekvárt. Végül hosszú pengéjű késsel kissé megkeverjük, így érjük el a cirmos mintát. Fagyasztóba tesszük, majd 2-3 óra múlva mindegyikbe beleszúrunk egy-egy pálcikát is. Másnap fogyasztható.
A jégkrémformákba váltakozva belekanalazzuk az ízesített tejszínt és a lekvárt. Végül hosszú pengéjű késsel kissé megkeverjük, így érjük el a cirmos mintát. Fagyasztóba tesszük, majd 2-3 óra múlva mindegyikbe beleszúrunk egy-egy pálcikát is. Másnap fogyasztható.
Tipp: fagylaltként is készülhet.
Ilyenkor a joghurtos-tejszínes keveréket, és a lekvárt egymásra rétegezzük egy nagyobb fagyasztható edényben.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése