Gyömbéres-fahéjas almaleves

A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban is.



Hozzávalók
  • 5 nagyobb alma
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1,5 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 3 dl Mizo laktózmentes tej
  • 1 pohár Mizo laktózmentes tejföl (150 g)
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • a tálaláshoz:
  • habcsók (elhagyható)

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, fűszerezzük, hozzáadjuk a citromlevet, a sót, a cukrot, és 10 percig főzzük. A tejet és a tejfölt csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel, majd hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk vele a levest. Pár percig még főzzük, ha szükséges, után ízesítjük. Forrón, habcsókkal tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések