Kurkumás-ecetes karfiol
A recept megjelent a Kifőztük októberi számában is |
- Hozzávalók 4-5 db 7 dl-es üveghez
- 1,5-2 kg karfiol
- üvegenként 1/2 friss csilipaprika (elhagyható)
- 2 l víz
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl ecet (10%-os)
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál kurkuma
- babérlevél
- egész bors
- koriandermag
- mustármag
- 1 kávéskanál borkénpor
A befőttesüvegeket tisztára mossuk, sterilizáljuk. A megtisztított karfiolt kisebb darabokra szedjük. A vizet felforraljuk, ízesítjük a cukorral, az ecettel, a sóval és a kurkumával. Kihűtjük, belekeverjük a borkénport is. Közben az üvegek aljára tetszőleges mennyiséget szórunk a fűszerekből, elrendezzük bennük a karfiolt. Felöntjük az ecetes lével, légmentesen lekötjük, és hűvös helyre tesszük. Ízlés szerint készíthetjük csípős paprikával is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése