2013. február 12., kedd

Meleg céklás rizssaláta

A recept a februári Kifőztük oldalain  is megjelent


Húshagyó keddre egy húshagyó  ételt hoztam.



Hozzávalók:
20 dkg rizs
2 db cékla
kis csokor petrezselyem
1 evőkanál vágott menta

Az öntethez:
3 nagy mogyoróhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál cukor
2 evőkanál szójaszósz
1/4 teáskanál só
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál citromlé
őrölt bors

Elkészítés:

A rizst megfőzzük. A céklát héjastól megfőzzük, vagy alufóliába csomagolva sütőben megsütjük. A petrezselymet, mentát apróra szeleteljük.A megfőtt-megsült céklát meghámozzuk, apró kockára vágjuk.Elkészítjük a saláta öntetét. A hagymát, fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk.Ízesítjük a cukorral, szójaszósszal,sóval, rizsecettel, citromlével, borssal. Egy nagyobb tálban összekeverjük a kifőtt rizst, a céklát, rászórjuk a petrezselymet, mentát, és rálocsoljuk a salátaöntetet. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése