2013. április 2., kedd

Gluténmentes burgonyapogácsa zöldfűszerrel




Gyakran előfordul, hogy a nagy főzésben sokkal több burgonyapürét készítek, mint amennyit elfogyasztanánk. Ilyenkor általában kenyérben végzi, most egy üde, krémes és nem utolsó sorban gluténmentes kis pogácsákat hoztam belőle. "gyönyörű" időjárásunk következtében csak holdjáró bakanccsal lehet bejutni a sarjadékhagymáért, és az évelő fokhagyma zsenge , ízletes töveiért, de nem adtam fel. :):):)






Hozzávalók:
1 kis müzlis tálka kész burgonyapüré (hidegen)
2 nagyobb burgonya durvára reszelve
só, bors
egy csokor újhagyma
friss petrezselyem, zsálya, kakukkfű ízlés szerint
1 tojás
1 evőkanál kukorica, vagy burgonya keményítő
kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:
A nyers burgonyákat meghámozzuk, durvára reszeljük, levétől kinyomkodjuk. A zöld fűszereket apróra vágjuk. A tojással, a burgonyapürével a reszelt burgonyához keverjük, fűszerezzük sóval borssal. kanálnyi darabokat veszünk kevés olajon mindkét oldalát megsütjük jó ropogósra. Én megbolondítottam egy kevés chilivel is. Igazán finom a krémes püré és a ropogós kéreg.  













2 megjegyzés:

  1. Kár, hogy most nincs maradék burgonyapürém, máris nekiállnék elkészíteni! :) Nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd legközelebb elkészíted :) Tényleg nagyon finom :)

      Törlés